Συνάντηση Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ και Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Συνάντηση μεταξύ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της ΕΟΕ μετά από αίτημα της ΕΛ.Ο.Κ με αφορμή την επίσκεψη στην Ελλάδα του επικεφαλής ανάπτυξης του ICC στην Ευρώπη Andrew Wright.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΛ.Ο.Κ Κυριάκος Κατσώρας και ο εκπρόσωπος στο ICC Ιωσήφ Νικήτας.

Από πλευράς ΕΟΕ παρέστησαν ο Πρόεδρος Σπύρος Καπράλος και ο Γ.Γ Μανώλης Κολυμπάδης. Ο κ. Wright και οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας ενημέρωσαν τα μέλη της ΕΟΕ για την μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Διεθνής Ολυμπιακή Ομάδα εργασίας για την ένταξη του Κρίκετ στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2028.

“Το Κρίκετ είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο με 2,5 δισεκατομμύρια οπαδούς, ενώ οι αρχές και οι υψηλές αξίες του ευελπιστούμε να αποτελέσουν πυλώνα για την επιστροφή του στους ολυμπιακούς αγώνες μετά από 128 χρόνια απουσίας” ανέφεραν οι εκπρόσωποι της ΕΛΟΚ και του ICC.

Είναι σπουδαίο το γεγονός της πρώτης αυτής συνάντησης του ΙCC με την μητέρα των Ολυμπιακών Αγώνων ,την Ελλάδα και αποτελεί την πρώτη επίσκεψη του ΙCC σε χώρα_μέλος της μετά το άνοιγμα των ταξιδιών λόγω του covid19.

Εξαιρετικά τιμητική για την Ομοσπονδία η εκπροσώπηση της ΕΟΕ στο ανώτερο επίπεδο με τον Πρόεδρο και τον Γ.Γ οι οποίοι εξέφρασαν τα συγχαρητήρια τους για την προσπάθεια, τόνισαν τον μακρύ δρόμο και την σκληρή δουλειά που απαιτείται και δήλωσαν διαθέσιμοι για συζήτηση και συνεργασία στην πορεία αυτή.

Share With: