Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΙΝΙΧΑΚΗΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΚΡΙΚΕΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΙΝΙΧΑΚΗΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΚΡΙΚΕΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ,  για την σύνθεση ύμνου της  στο πλαίσιο εορτασμού των 200 χρόνων από τον πρώτο αγώνα Κρίκετ στην Κέρκυρα στις 23 Απριλίου 1823, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αξιοπιστία, χάρις την πολύτιμη στήριξη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστήμιου και συγκεκριμένα του τμήματος Μουσικών Σπουδών.

Η τριμελής Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού, αξιολόγησε τις δεκατρείς υποβληθείσες συνθέσεις, ενώ τα  στοιχεία των συμμετεχόντων παρέμειναν σφραγισμένα μέχρι και την τελική αξιολόγηση. Λόγω του αδιάβλητου χαρακτήρα του διαγωνισμού  μία  εκ των δεκατριών συνθέσεων αποκλείστηκε λόγω εμφάνισης του ονόματος στη παρτιτούρα. Η επιτροπή τόνισε το υψηλό επίπεδο των τριών πρώτων συμμετοχών και πρότεινε την παρουσία τους κατά τις εκδηλώσεις του εορτασμού.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ  επιθυμούν να ευχαριστήσουν θερμά τόσο τους συμμετέχοντες όσο και τα σεβαστά μέλη της κριτικής Επιτροπής με σημαντικό έργο και διεθνή αναγνωρισιμότητα στον κόσμο της σύγχρονης μουσικής και ειδικά τον  κ. Ιωσήφ Παπαδάτο, Καθηγητή Τμήματος Μουσικών Σπουδών του  Ιονίου Πανεπιστημίου.

Εκφράζουμε  τα θερμά μας  συγχαρητήρια στον νικητή του διαγωνισμού, ταλαντούχο  συνθέτη Γιώργο Μπινιχάκη. Ο Γιώργος Μπινιχάκης, κρητικής καταγωγής, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963 και είναι συνθέτης και τραγουδοποιός. Παρακολούθησε σε ωδείο τη θεωρία της μουσικής και μαθήματα κλασικής κιθάρας. Σταδιακά μέσα στα χρόνια, μελέτησε σε βάθος τη μουσική, χωρίς άλλες επίσημες σπουδές. Σπούδασε Μηχανικός στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει πέντε CD με τραγούδια του. Το 2021 εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο «Μολύβι» το βιβλίο του με τίτλο «απ’ του Βότση στο Ντεπώ» με αναμνήσεις από τη ζωή της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, το οποίο συνοδεύει το ομώνυμο συμφωνικό έργο του με 10 συνθέσεις για μεγάλη ορχήστρα. Σήμερα εξακολουθεί να ζει στη Θεσσαλονίκη, γράφοντας κυρίως μουσική για το θέατρο και Συμφωνική μουσική. Μπορείτε να ακούσετε έργα του στο κανάλι του https://www.youtube.com/watch?v=I7YgLE-zYJo

Δεύτερη  αξιολογήθηκε η σύνθεση του Κερκυραίου Σπύρου  Ρουβά  ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε το έργο του Αρχιμουσικού & Διευθυντή Σχολών στην Φιλαρμονική Σχολής Κεφαλληνίας Άγγελου Πρωτοψάλτη.

Τα έργα αυτά θα ερμηνευτούν ζωντανά σε συναυλία ανοιχτή στο κοινό της Κέρκυρας  με παρουσία της κριτικής επιτροπής  κατά τις εκδηλώσεις της επετειακής χρονιάς από Φιλαρμονικές  της Κέρκυρας και θα διεξαχθεί  βράβευση των τριών πρώτων έργων.

Share With: