Επίσκεψη Authors Cricket Club στην Κέρκυρα

Ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο οι φιλικοί αγώνες κρίκετ που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του λογοτεχνικού φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο νησί μας. Το Σάββατο 23/9/2023 πραγματοποιήθηκε αγώνας με την μεικτή ομάδα της Κέρκυρας στο γήπεδο της μαρίνας γουβών ενώ την Κυριακή 24/9/2023 διεξήχθη  ο δεύτερος αγώνας στον ιστορικό χώρο της κάτω πλατειάς ανάμεσα στις ομάδες Authors και Corfu XI.

Tο Σάββατο νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα των Βρετανών κατορθώνοντας να κερδίσει τον αγώνα στην τελευταία μπαλονιά. Στο παιχνίδι της Κυριακής οι Authors  κατέκτησαν και πάλι την νίκη  με 110r  ενώ στο σύνολο του αγώνα πέτυχαν 256r , 9w στα  30ov και οι παίχτες που διακρίθηκαν στον αγώνα είναι οι Frankor με 106r not out και ο P.Smith με 61r, και οι Corfu XI πέτυχαν 146r, 10w στα  27,2οv και ο παίχτης που διακρίθηκε από την Ελληνική ομάδα είναι ο Νικόδημος Καββαδίας  του σωματείου Α.Σ ΑΤΛΑΣ με 27r.

Στον αγώνα της Κυριακής απονεμήθηκαν αναμνηστικά από την ΕΛ.Ο.Κ στην αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρωτογενούς τομέα Χρυσούλα Τόμπρου για την συνεχή υποστήριξη της  καθώς και στον Alex Preston για την ομάδα των Athοurs που επισκέπτεται ετησίως την Κέρκυρα και αποτελείται από σπουδαίους συγγραφείς και ανθρώπους του πολιτισμού.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ διοργανώθηκε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Corfu Palace στην οποία παρέστη ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας  ενώ υπήρξε και συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΛ.Ο.Κ Κυριάκο Κατσώρα κατά την οποία συζητήθηκε μελλοντική συνεργασία μεταξύ της ΕΛ.Ο.Κ με την πρεσβεία και το αρμόδιο υπουργείο σε θέματα γηπεδικών εγκαταστάσεων και εισόδου του Κρίκετ στο αθλητικό πρόγραμμα των Βρετανικών σχολείων στην Αθήνα

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στον Δήμο Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων νήσων για την αμέριστη υποστήριξη καθώς και στην κυρία Annabelle Louvros για την εξαιρετική διοργάνωση του Φεστιβάλ την συνεργασία και  τη συνεισφορά της.

 

Share With: