ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 200 ΧΡΟΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 200 ΧΡΟΝΩΝ

 

Η ιστορία μας ενώνει

το Κρίκετ μας ενώνει

το Κρίκετ πέρα από τα σύνορα

 

Η πρώτη φάση των εορταστικών εκδηλώσεων 200 χρόνων από τον πρώτο αγώνα Κρίκετ ολοκληρώθηκε χτες Κυριακή 23 Απριλίου με την διεξαγωγή του τελικού στο γήπεδο της Εσπιανάδας, παρουσία πλήθος κόσμου σε ένα περιβάλλον που ανέδυε την αίσθηση της πολιτιστικής ταυτότητας και κληρονομιάς του αθλήματος. Ο χώρος της Κάτω Πλατείας έβαλε τα καλά του, πρόβαλλε μια ξεχωριστή μοναδική και επιβλητική ομορφιά ανέδειξε την μοναδικότητα του γηπέδου και μάγεψε όλους τους συμμετέχοντες. Από την πρώτη στιγμή της προετοιμασίας το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εμφατικά δήλωνε ότι η ιστορικότητα και σπουδαιότητα των εκδηλώσεων σηματοδοτείται από την παρουσία των ομάδων στο νησί . Διακόσια άτομα παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων νέοι αθλητές αλλά και προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού του αθλητισμού και της πολιτικής . Οι Αγώνες

Οι αγώνες προσέλκυσαν πλήθος θεατών τόσο στο γήπεδο της Μαρίνας όσο και στην Πλατεία καθώς το αγωνιστικό επίπεδο των ομάδων ήταν υψηλό. Η αναπτυξιακή ομάδα του Βρετανικού στρατού έδειξε την δυναμική της από τον πρώτο αγώνα και στέφθηκε Πρωταθλήτρια στον τελικό με την ομάδα Royal Household C.C. Tην Τρίτη θέση κατέλαβε η μικτή ομάδα της Κέρκυρα.

Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:

1η British Army Development XI

2η Royal Household cc

3η Corfu XI

4η Lord’s Taverners Corfu Cricket Team

5η Brigate of Gurkhas cc

6η Lord’s and Commons cc

Παρούσα και η Εθνική Ομάδα Γυναικών

Φιλικός αγώνας στην Κάτω Πλατεία διεξήχθη μεταξύ της Εθνικής Ομάδας Γυναικών και της ομάδας γυναικών της Βρετανικής Βουλής με την υποστήριξη των τεχνικών μας Ιωσήφ Μισφούτ και Σπύρο Δολανίτη. Τα κορίτσια μας ξεχώρισαν για το αγωνιστικό τους επίπεδο και το ήθος τους. Η προετοιμασία των κοριτσιών συνεχίζεται εντατικά εν όψει αποστολής της σε ευρωπαϊκούς αγώνες αλλά και φιλοξενίας ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τον Σεπτέμβριο στην Κέρκυρα.

Εκδηλώσεις

Την Πέμπτη 20 Απριλίου διεξήχθη σε μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα η τελετή καλωσορίσματος στο Κήπο του Λαού. Το Σάββατο 22 Απριλίου διεξήχθη η εκδήλωση απονομών στο Corfu Palace όπου οι ομάδες παρέλαβαν αναμνηστικά.Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Άντζελα Γκερέκου και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης απέστειλαν χαιρετισμούς.Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας εκπροσωπώντας τον Προέδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα αλλά και με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ελληνοβρετανικής Φιλίας, ο Βουλευτής Δημήτρης Μπιάνκης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου η Αντιδήμαρχος Χρυσούλα Τόμπρου ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πέτρος Αγγελόπουλος, εκπρόσωποι της Βρετανικής Πρεσβείας του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας, ο επικεφαλής ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κρίκετ Andrew Wright ο ιδρυτής και διοργανωτής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος European Cricket League και European Cricket Nation Daniel Weston , εκπρόσωποι των Αθηναϊκών Ομάδων.Εξαιρετικά τιμητική η παρουσία της κόρης του αείμνηστου και εξαιρετικού ανθρώπου, με μεγάλη προσφορά στο άθλημα και στο νησί μας, Προξένου της Μ. Βρετανίας John Forte, Mελίτας όπως και της συνεργάτιδας κ. Αnabelle Louvros.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη την Βουλή των Ελλήνων και ειδικά τον Πρόεδρο της Κωνσταντίνο Τασούλα. Τους συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Κεντρική Κέρκυρας, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού το Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας. Τους χορηγούς επικοινωνίας ΕΡΤ 3 και ΕΡΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Τους χορηγούς επιχειρηματίες Μανέτα Ειρηναίο και Λάζαρη Κωνσταντίνο για το κοινωνικό πρόσωπο και εταιρική υπευθυνότητα που επέδειξαν στηρίζοντας τις δράσεις μας. Τα σωματεία μας, τον Σύλλογο Παλαιμάχων Κέρκυρας και την Φιλαρμονική Μάντζαρος και την Βάσω Σπαή για το καταπληκτικό δημιουργικό κομμάτι των διοργανώσεων.

Κατενθουσιασμένες οι ομάδες δήλωσαν την αρχή μιας διαχρονικής συνεργασίας και πρεσβευτές της Ομοσπονδίας μας και του νησιού. Ανυπολόγιστης αξίας η επιθυμία τους για δημοσιεύματα βρετανικές ομάδες που συμμετείχαν εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους και τις ευχαριστίες τους στην Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ για την άρτια οργάνωση τη ζεστή φιλοξενία τον προγραμματισμό των αγώνων. Σύντομα θα προβληθούν βίντεο με τις δηλώσεις των ομάδων ενώ ανοιχτή πρόσκληση για φιλοξενία και συμμετοχή σε αγώνες απεύθηνε η ομάδα του Παλατιού στην Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ.

 

Share With: