HomeΔελτία ΤύπουΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.Ο.Κ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ASPIRE TΗΣ Γ.Γ.Α.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.Ο.Κ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ASPIRE TΗΣ Γ.Γ.Α.

Παρουσίαση Δράσεων Της ΕΛ.Ο.Κ | Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.Ο.Κ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ASPIRE TΗΣ Γ.Γ.Α.

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ στο πλαίσιο διεξαγωγής εκπαιδευτικής ημερίδας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αspire που υλοποιείται από το Υπουργείο Πολιτισμού Αθλητισμού και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, παρουσίασε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ,  δράσεις,  στόχους και αποτελέσματα που αφορούν την δυνατότητα πρόσβασης, ένταξης και ενσωμάτωσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων στον αθλητισμό. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Ιωσήφ Νικήτας ο οποίος είναι και επικεφαλής και συντονιστής της ομάδας εργασίας στα θέμα της αξιοποίησης του Κρίκετ ως εργαλείο για την κοινωνικοποίηση, ένταξη και ενσωμάτωση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Η Ομοσπονδία από το 2010 έθεσε το πλαίσιο  για  τον σχεδιασμό και  την υλοποίηση διεθνών αθλητικών δράσεων, με παράπλευρα θετικά αποτελέσματα,  στον αθλητισμό, στον πολιτισμό και στον τουρισμό και την προβολή της Ελλάδας. Με αίσθηση κοινωνικής ευθύνης,  το όραμα ήταν  να συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση και υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ως οφείλει να κάνει ένας επίσημος αθλητικός φορέας.

Στην εκδήλωση  ο  Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε για τη σημασία του προγράμματος αλλά και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει η πολιτική ηγεσία προς αυτή την κατεύθυνση. Αξίζει να σημειωθεί  ότι στο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, υπάρχει διάταξη η οποία προβλέπει πλήρη δικαιώματα ένταξης στην αθλητική δραστηριότητα του ερασιτεχνικού αθλητισμού για όλους όσοι διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα με άδεια διαμονής σε ισχύ, ή είναι κάτοχοι βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης για την άδεια διαμονής και κυρίως για πολίτες τρίτης χώρας ή ανιθαγενείς, που διαμένουν στη χώρα είτε ως δικαιούχοι διεθνούς προστασίας είτε ως αιτούντες διεθνούς προστασίας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

 

Share With: