HomeΔελτία Τύπουδράσεις προώθησης και προβολής του αθλήματος

δράσεις προώθησης και προβολής του αθλήματος

δράσεις προώθησης και προβολής του αθλήματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΩΗΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.

 «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΙΚΕΤ»

Στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα βρίσκονται αυτό το διάστημα ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ κ.κ. Ιωσήφ Νικήτας και Κυριάκος Κατσώρας στο πλαίσιο παρουσίασης και προβολής των δράσεων της Ομοσπονδίας, με στόχο την προσέλκυση ομάδων στην Κέρκυρα, την ανάπτυξη νέων συνεργασιών με αθλητικούς οργανισμούς της Ινδίας, σχολεία και διαφόρους ομίλους και την προβολή της Ελλάδος γενικότερα.

Πρώτος προορισμός της αποστολής το Pune της Ινδίας στο οποίο οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας παρευρέθησαν στο Παγκόσμιο Ροταριανό Συνέδριο . Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι απόρροια της διοργάνωσης του 1ου Ροταριανού Τουρνουά Κρίκετ που διεξήχθει στην Κέρκυρα τον Σεπτέμβριο.  Θέμα του συνεδρίου η διοργάνωση Παγκόσμιου Τουρνουά Κρίκετ το 2015 στην Κέρκυρα με την μαζική συμμετοχή ροταριανών αθλητών από όλο τον κόσμο,  παράλληλα με την διεξαγωγή του επίσημου συνεδρίου του Διεθνούς  Ρόταρυ στο νησί.

Επόμενος προορισμός το Bangalore της Ινδίας στο οποίο επισκέφτηκαν το σχολείο Jain International το οποίο συμμετείχε  στο 3ο Παγκόσμιο σχολικό τουρνουά  αλλά και άλλα τοπικά σχολεία στα οποία παρουσιάστηκε η δράση  του Παγκοσμίου Σχολικού Τουρνουά.

Από τις πιο σημαντικές συναντήσεις είχαν οι εκπρόσωποι στον επόμενο προορισμό τους, το Lucknow της Ινδίας στο οποίο παρευρέθησαν στο 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο ποιοτικής ανάπτυξης που διοργανώνει το μεγαλύτερο σχολείο του κόσμου το City Mondesory school το οποίο αριθμεί 45.000 μαθητές, υπό την αιγίδα της Ουνέσκο. Στο συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 154 αντιπροσωπείες από 50 χώρες και συνολικά 70 σχολεία. Τιμητική διάκριση πραγματοποιήθηκε στην  Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ η οποία βραβεύτηκε από τον ιδρυτή του σχολείου της διάσημης οικογενείας των Γκάντι με το βραβείο Παγκόσμιας Ενότητας ως αναγνώριση της σπουδαιότητας του Παγκοσμίου Σχολικού Τουρνουά που διοργανώνει κάθε χρόνο στην Κέρκυρα. Ειδική μνεία έγινε στις πρωτοποριακές και καινοτόμες δράσεις της . Παράλληλα ανακοινώθηκε η ένταξη της ΕΛ.Ο.Κ ως επίσημο μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Σχολικού Κρίκετ.

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος συνεχίζουν τις επαφές τους στη Σρι Λάνκα  με κεντρική κατεύθυνση την ανάπτυξη του αθλήματος , την ανάδειξη της πολιτιστικής μας  κληρονομιάς, την ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού  αλλά και την ενδυνάμωση του αθλήματος  ως μορφή εναλλακτικού Τουρισμού με οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για την Κέρκυρα.

 

 

 

 

Share With: