Διευκρινιστικές Οδηγίες Για Την Διεξαγωγή Προπονήσεων Και Αγώνων Κρίκετ

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Αθλητές έως και 17 ετών : self test ανά εβδομάδα, παρουσία του υπεύθυνου covid της ομάδας.

Αθλητές 18 ετών και άνω : rapid test ανά 1 εβδομάδα , εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.

Συστήνεται, λόγω των περιορισμών χωρητικότητας η διάρκεια προπόνησης να μην ξεπερνάει τα 75’ και να υπάρχουν 15’ μεταξύ των προγραμματισμένων προπονήσεων ώστε να μην συναντιούνται τα προπονητικά γκρουπ.

Σε μέλη των εθνικών ομάδων απαιτείται η διενέργεια ελέγχου με test αντιγόνου για COVID 19, με τις  παραπάνω  προϋποθέσεις .

ΑΓΩΝΕΣ

Αθλητές έως και 17 ετών : PCR ή rapid test 48h ή self test παρουσία του υπεύθυνου COVID19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα

Αθλητές 18 ετών και άνω : PCR ή rapid test 48h * εξαιρούνται από το testing οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.

Συστήνεται το άμεσο τεστ αντιγόνου να γίνεται την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα. Αν υπάρχουν διαδοχικές μέρες αγώνες, π.χ. Παρ-Σαβ-Κυρ, 1 τεστ πριν τον πρώτο αγώνα. Αν οι αγωνιστικές μέρες είναι πάνω από τρεις (3) τότε 1 τεστ ανά τρία (3) 24ωρα.

 

Τα σωματεία θα πρέπει:

Α) Να ορίσουν έναν υπεύθυνο COVID-19 και να τον γνωστοποιήσουν στην Ομοσπονδία με στοιχεία επικοινωνίας.

Β) Να προσκομίζουν την κατάσταση των αθλητών τους στην αθλητική εγκατάσταση με τα ωράρια προπόνησης.

Γ) Να προσκομίζουν μια φορά την εβδομάδα στην αθλητική εγκατάσταση τα αποτελέσματα των τεστ COVID-19 για τους αθλητές που συμμετέχουν στις προπονήσεις.

Δ) Να αποστέλλουν στην Ομοσπονδία σε εβδομαδιαία βάση, τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των τεστ COVID-19 των αγωνιστικών τους τμημάτων με τη μορφή: Ημερομηνία:

Όνομα σωματείου:

Υπεύθυνος COVID:

Άθλημα:

Κατηγορίες:

Αριθμός rapid test/PCR test εβδομάδας:

Αριθμός self test (αθλητές έως 17 ετών):

Αριθμός κρουσμάτων εβδομάδας:

Ε) Σε περίπτωση κρούσματος να ενημερώνουν άμεσα την αθλητική εγκατάσταση και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο

Share With: