Home4ο Διεθνές Σχολικό Πρωτάθλημα 2014Τελετή έναρξης 4ου Διεθνούς Σχολικού Τουρνουά Κρίκετ 2014

Τελετή έναρξης 4ου Διεθνούς Σχολικού Τουρνουά Κρίκετ 2014

Τελετή έναρξης 4ου Διεθνούς Σχολικού Τουρνουά Κρίκετ 2014

Την Κυριακή του Πάσχα 20 Απριλίου στις 18.30 στο γήπεδο κρίκετ της Κάτω Πλατείας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η τελετή έναρξης του 4ου Διεθνούς Σχολικού Τουρνουά Κρίκετ, η οποία σηματοδότησε την έναρξη των αγωνιστικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων του τουρνουά.

Την παρέλαση άνοιξε η οικοδέσποινα “Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ” η οποία διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το τουρνουά, έναν αθλητικό θεσμό πλέον για την Κέρκυρα, στο οποίο πάνω από 220 μαθητές από τρεις διαφορετικές ηπείρους, θα συναντηθούν τις επόμενες ημέρες, για να αγωνισθούν και να συναγωνιστούν στο άθλημα που αγαπούν, το κρίκετ.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι δώδεκα σχολικές ομάδες και ακαδημίες κρίκετ που συμμετέχουν στο τουρνουά, μαζί με τους διαιτητές, προπονητές και συνοδούς τους. Την αυλαία για τα σχολεία άνοιξε η ακαδημία των Κερκυραϊκών σχολείων ενώ ακολούθησαν το Delhi Public school από το Gurgaon της Ινδίας, το Saheti school από το Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής, το Jain International Residential school από το Bangalore της Ινδίας – το οποίο φέτος συμμετέχει με δύο ομάδες και το Mechanics and Electrical Engineering school Nikola Vaptsaron από τη Σόφια της Βουλγαρίας – το μοναδικό σχολείο εκτός της Ελληνικής αποστολής που συμμετέχει ανελλιπώς στο Σχολικό Τουρνουά από την πρώτη χρονιά διοργάνωσης του τουρνουά.

Για πρώτη χρονιά συμμετέχουν το G.D. Goenka Interantional school, πιστοποιημένο σχολείο με ISO 9001-2008 από το Surat της Ινδίας, η ομάδα Guernsey ενός μικρού νησιού που ανήκει στη Βρετανική κοινοπολιτεία και το City Montssori school από το Lucknow της Ινδίας, το σχολείο που κατέχει το Ρεκόρ Γκίνες σαν το πολυπληθέστερο σε αριθμό μαθητών σχολείο στον κόσμο.

Για μια ακόμη χρονιά συμμετέχει το School club Athens από την Αθήνα αποτελούμενο από παιδιά νόμιμων οικονομικών μεταναστών από Ινδία και Πακιστάν ενώ την παρέλαση έκλεισαν το Ebenezer International school από το Bangalore της Ινδίας – το σχολείο που κατέκτησε τον τίτλο στο 1ο τουρνουά το 2011 και ο περσινός Πρωταθλητής του τουρνουά, το Joburg Cricket Club από το Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ κ. Ιωσήφ Νικήτας πήρε το λόγο και καλωσόρισε τις ομάδες στην Κέρκυρα, τους ευχήθηκε καλή τύχη στο τουρνουά ενώ αναφέρθηκε και στο “πνεύμα του κρίκετ” το οποίο διέπει το τουρνουά και βασίζεται στη συμμετοχή και όχι στη νίκη. Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρος Σπύρου κήρυξε την έναρξη των αγώνων.

Την τελετή έναρξης επίσης παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας κ. Χρήστος Σκούρτης, γονείς, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου.

Share With: