Καλεντάρι Δράσεων Ελληνικής Ομοσπονδίας Αγ. Περιόδου 2024

ΜΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΔΡΑΣΕΩΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΙΚΕΤ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ 2024!

Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ στο πλαίσιο σχεδιασμού αθλητικών συνεδριακών και λοιπών διοργανώσεων 2024 έχει ήδη οικοδομήσει ένα πλούσιο αλλά ταυτόχρονα απαιτητικό καλεντάρι δράσεων. Με νέους ορίζοντες στο προσκήνιο μετά την ένταξη του Κρίκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 είναι απολύτως σαφές ότι τίθενται νέες προσδοκίες και καθορίζονται νέες κατευθυντήριες γραμμές. Είναι σαφές ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες και διαφορετικές πραγματικότητες από τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη τόσο σε νομοθετικό πλαίσιο όσο και σε επίπεδο αθλητικών εγκαταστάσεων. Η στρατηγική που εκπονείται εδράζεται στην εκπαίδευση προπονητών και διαιτητών στην υλοποίηση προγραμμάτων διάδοσης του αθλήματος , έμφασης σε αγωνιστικές δραστηριότητες μικρών ηλικιών σε ανοιχτό χώρο και γενικότερα στην υιοθέτηση μιας προοπτικής εξέλιξης του αθλητικού δυναμικού με προδιαγραφές συνεκτικές με αυτές του Ευρωπαϊκού Χώρου. Σε μία στρατηγική αύξησης της δημοτικότητας το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Cricket is a sport for me» φιλοδοξεί να δώσει νέα δυναμική στο άθλημα σε αγόρια και κορίτσια, αποτελεί μία βελτιωμένη έκδοση του προγράμματος Criiio «Anyone Anywhere Anytime» που υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή τα δύο τελευταία χρόνια με επικεφαλής το Δημήτριο Βαρζακάκο ΚΦΑ και Level 2 Coach.
ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΡΙΚΕΤ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 2024 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Το Ευρωπαικό Ετήσιο Συνέδριο των χωρών μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κρίκετ θα διοργανώσει η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ σε συνεργασία με το ICC το διάστημα από 9 έως 12 Απριλίου. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν πάνω από 42 εκπρόσωποι χωρών – μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κρίκετ, μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της ΕΟΕ.
Στην ατζέντα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων θεμάτων  η ένταξη του αθλήματος στους Ολυμπιακούς αγώνες, τα επόμενα βήματα και το άθλημα ως εργαλείο συνδιαμόρφωσης κοινωνικής ένταξης σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις.
ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Γ.Γ.Α
Η υλοποίηση της πολυπόθητης σχολής προπονητών Κρίκετ της Γ.Γ.Α βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν την έναρξη της το 2024. Μετά από ανακλήσεις της λόγω αποχωρήσεων συμμετεχόντων η ΕΛ.Ο.Κ ευελπιστεί να αρχίσουν τα μαθήματα το πρώτο τρίμηνό του 2024 και να ολοκληρωθούν με την υλοποίηση της πρακτικής τους θερινούς μήνες. Η υλοποίηση Σχολής Προπονητών αποτελεί προϋπόθεση για την λειτουργία των σωματείων αλλά και της Ομοσπονδίας καθώς κάθε προσπάθεια υλοποίησης της δεν υποστηρίχτηκε για σειρά ετών γεγονός που οδήγησε το άθλημα και τα σωματεία να αντιμετωπίζουν σοβαρά κωλύματα στοιχειώδους λειτουργίας.
Η στρατηγική της Ομοσπονδίας για το 2024 είναι η υιοθέτηση καμπάνιας για την προσέλκυση νέου ανθρώπινου δυναμικού σε επίπεδο επιμόρφωσης αλλά και στην εκπαιδευτική αναβάθμιση των αποφοίτων της Σχολής Κατηγορίας.
ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΧΩΡΟΥ 2024
Η διεξαγωγή των εσωτερικών πρωταθλημάτων της νέας χρονιάς αποτελεί σημαντικό στόχο και καταστατική προτεραιότητα της Ομοσπονδίας. Η ευθυγράμμιση με την ευρωπαϊκή στρατηγική αποτελεί μονόδρομο για την Ομοσπονδία η οποία οφείλει να εργαστεί επί της μετάβασης του βάρους στα Πρωταθλήματα και τους Αγώνες ανοιχτού χώρου με πρωταρχική μέριμνα τις μικρές ηλικίες. Η κατεύθυνση αυτή δεν αποτελεί επιλογή της διοίκησης αλλά επιτακτική εφαρμογή σχεδίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κρίκετ η οποία αποτελεί πέραν της θεσμικής της αξιωματικής θέσης τη βασική οικονομική πηγή εσόδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχορήγηση για το 2024 σημείωσε σημαντική άνοδο λόγω της Παγκόσμιας Κατάταξης της Εθνικής Ομάδας Γυναικών στην 33η θέση.To Πρωτάθλημα Εuropean Cricket Series 2024 σε συνεργασία με τον εταίρο της Ομοσπονδίας European Cricket League θα διεξαχθεί από 27 Μαΐου έως 2 Ιουνίου στη Μαρίνα Γουβιών με τη συμμετοχή έξι ομάδων. Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά. Ο σχεδιασμός της διοργάνωσης θα υποστηριχτεί οικονομικά από τον εταίρο και αναμένονται συναρπαστικές αναμετρήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων ομάδων.
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΑΝΔΡΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2024
30 ομάδες θα διαγωνιστούν σε 3x περιφερειακούς προκριματικούς για την τελική διαμόρφωση του Ομίλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του ICC Ανδρών T20. Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στον Γ΄ όμιλο με Ισπανία, Δανία, Τσεχία και Κύπρο και οι αγώνες θα διεξαχθούν από 21-28/8 στο Γκέρνσεϊ.
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗ ΤΣΕΧΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΕ ΔΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
Στη Τσεχία θα μεταβούν οι εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών προκειμένου να δώσουν σειρά αγώνων T10 με τις αντίστοιχες Εθνικές Ομάδες της Τσεχίας . Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά και θα διεξαχθούν 29 και 30/6/2024.
Διεξαγωγή Τ20 Ι Ανδρών και Γυναικών στη Κέρκυρα Απρίλιο και Σεπτέμβριο 2024
Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ προετοιμάζεται για την υλοποίηση δύο διεθνών διοργανώσεων Ανδρών και Γυναικών Τ20 Ιnternational τον Απρίλιο και Σεπτέμβριο. Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά ενώ θα είναι αξιολογημένες από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κρίκετ και αποτελούν σημαντικό μέρος του αγωνιστικού σχεδιασμού καθώς η υλοποίηση τους αποτελεί εργαλείο αγωνιστικής προόδου αλλά και προβολής της χώρας.
Share With: