Home4ο Διεθνές Σχολικό Πρωτάθλημα 2014Διεξαγωγή ημιτελικού, τελικού και τελετής λήξης 4ου Διεθνούς Σχολικού Τουρνουά

Διεξαγωγή ημιτελικού, τελικού και τελετής λήξης 4ου Διεθνούς Σχολικού Τουρνουά

Διεξαγωγή ημιτελικού, τελικού και τελετής λήξης 4ου Διεθνούς Σχολικού Τουρνουά

Με τη διεξαγωγή του ημιτελικού και του τελικού στο γήπεδο Κρίκετ της Μεσογγής που τον παρακολούθησαν ο Πρόεδρος κ. Ιωσήφ Νικήτας, τα μέλη του Δ.Σ της Ομοσπονδίας, ο Πρέσβης της Νοτίου Αφρικής, ο Πρέσβης της Ινδίας, οι αποστολές που συμμετείχαν στην διοργάνωση, παράγοντες αθλητικών σωματείων, αθλητές αθλήτριες και πλήθος τουριστών που διέμεναν στο ξενοδοχείο Messonghi Beach Hotel, αλλά και της εκδήλωσης τελετής λήξης καιαπονομών, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 26 Απριλίου το 4ο Διεθνές Σχολικό Τουρνουά Κρίκετ.

H 2η σχολική ομάδα του Jain Ιinternational Residential School, από την μακρινή Ινδία, αναδείχτηκε η φετινή νικήτρια, σκοράροντας με άνεση, σε έναν συναρπαστικό τελικό 188 ρόνια, επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά το υψηλό αγωνιστικό της επίπεδο, καθώς το 2011 είχε ξανακερδίσει τον τίτλο.

Την δεύτερη θέση κατέκτησε η ομάδα του σχολείου G.D. GOENKA INTL. SCHOOL SURAT, επίσης από την Ινδία με 101 ρόνια, έναντι των 188 της Πρωταθλήτριας ομάδας, ενώ η περσινή Πρωταθλήτρια, το Joburg Cricket Club από την Ν. Αφρική κατέλαβε την τρίτη θέση με 143 ρόνια έναντι των 79 που πέτυχε το City Montessori School.

Στην 5η θέση η ανανεωμένη Ελληνική Ομάδα με πέντε νίκες και μία ήττα, καθώς με ελάχιστη διαφορά του Run Rate δεν κατάφερε να μπει στον ημιτελικό. Παρ όλα αυτά, η αγωνιστική της παρουσία είναι άξια συγχαρητηρίων, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο ανταγωνισμού αλλά και τις προϋποθέσεις προετοιμασίας των υπολοίπων ομάδωνως προς τις υποδομές.

Αν και ο αριθμός των αθλητών ξεπέρασε τους 250 όλοι οι αγώνες διεξήχθησαν ομαλά καθώς η οργάνωση και η προετοιμασία τους είχε ξεκινήσει από την λήξη της προηγούμενης διοργάνωσης, με κυρίαρχο στόχο την παροχή όσων τον δυνατόν καλύτερων υπηρεσιών και την προβολή άριστης εικόνας της Ομοσπονδίας, της Κέρκυρας αλλά και της Ελλάδος γενικότερα. Σημαντική η συμβολή του Δήμου Κέρκυρας στην προετοιμασία και την οργάνωση του γηπέδου της Εσπιανάδας καθ όλη την διάρκεια των αγώνων.

Η τελική κατάταξη των ομάδων έχει ως εξής:

1η JAIN INTERNATIOAL RESIDENTIAL SCHOOL TEAM B, INDIA

2η G.D. GOENKA INTL. SCHOOL SURAT, INDIA

3η JOBURG CRICKET CLUB, SOUTH AFRICA

4η CITY MONTESSORY SCHOOL, INDIA

5η CORFU SCHOOLS ACADEMY, HELLAS

6η DELHI PUBLIC SCHOOL, INDIA

7ηJAIN INTERNATIONAL RESIDENTIAL SCHOOL TEAM A, INDIA

8η GUERNSEY CRICKET BOARD , GUERNSEY

9ηΕΒΕΝΕΖΕR INTERNATIONAL SCHOOL, INDIA

10η SAHETI SCHOOL, SOUTH AFRICA

11η MECHANICKS AND ELECTRICAL ENGINEERING SCHOOL NIKOLA VAPTSAROV, BULGARIA

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Σε μια ιδιαιτέρως συγκινησιακή και ζεστή ατμόσφαιρα διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου 21 Απριλίου, η τελετή λήξης του Τουρνουά, στην επιβλητική αίθουσα του ξενοδοχείου Messonghi Beach Hotel, στην οποία παρευρέθησαν σύσσωμες οι αποστολές η διοίκηση της Ομοσπονδίας, επίσημοι προσκεκλημένοι, διαιτητές δημοσιογράφοι, παράγοντες σωματείων και εθελοντές.

Το πράσινο φως στην έναρξη της εκδήλωσης έδωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ κ. Ιωσήφ Νικήτας, ο οποίος για άλλη μια χρονιά μίλησε για τα ιδανικά της διοργάνωσης, μετέδωσε το μήνυμα του πνεύματος του παιχνιδιού, “spirit of cricket”, και του ευ αγωνίζεσθε και ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές και όλους όσους συμμετείχαν στην προετοιμασία και υλοποίηση του Τουρνουά,

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρος Σπύρου ο οποίος απένειμε το Κύπελλο στην Πρωταθλήτρια ομάδα, συνεχάρη τη Ομοσπονδία για την διοργάνωση ενώ κάλεσε τους επισκέπτες να γνωρίσουν τις μοναδικές ομορφιές των Ιονίων Νήσων την κουλτούρα και την ιστορία τους.

Ιδιαιτέρως τιμητική η παρουσία του Έλληνα Πρέσβη και επικεφαλής στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον Παγκόσμιο Οργανισμό εμπορίου κ. Άγγελου Παγκράτη, του Πρέσβη της Νοτίου Αφρικής Mr Sophonia Rapulane
Makgetla και της Ινδίας Mr Tsewang Topden οποίοι δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για την διοργάνωση και τα ιδανικά που προωθούνται μέσω αυτής και απένειμαν τιμητικά βραβεία στους αρχηγούς των ομάδων.

Παρών ήταν και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Ιωάννης Καραβασίλης του οποίου η συνδρομή και στην διοργάνωση υπήρξε εξαιρετικά σημαντική καθώς το φετινό Τουρνουά διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο κ. Καραβασίλης απένειμε τιμητικό Βραβείο στην Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ και αναμνηστικά σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο Τουρνουά.

Τον Δήμο Κέρκυρας εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Μωραίτης και ο κ. Αναστάσιος Μοναστηριώτης, ενώ παρούσα ήταν και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μακρή Αμαλία.

Εκτος από τις απονομές των τριών πρώτων θέσεων στην κατάταξη, τιμητική διάκριση δόθηκε στον καλύτερο παίχτη του Τουρνουά, ενώ η ομάδα του Guernsey κέρδισε τον τίτλο του spirit of Cricket.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε έντυπο προωθητικό υλικό της Ελλάδας , των Ιονίων νήσων και της Κέρκυρας , αλλά και πολλά Κερκυραϊκά προϊόντα.

Το 4ο Διεθνές σχολικό Τουρνουά συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Δήμο Κέρκυρας.

Χορηγοί /Υποστηρικτές της διοργάνωσης: MESSONGHIBEACHHOTEL , Κοι.Σ.Π.Ε, E.O.T, Κερκυραϊκή Ποτοποιία Μαυρομάτης Ε.Π.Ε, Γενική Κλινική Κέρκυρας Αλέξανδρος Μάστορας, Φαρμακευτικός Σύλλογος Κέρκυρας , Χειροποίητα Σαπούνια Αλέξανδρος Καψοκαβάδης.

DSC_9127 GDF_4253

Share With: