Ένταξη του Κρίκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ με μεγάλη χαρά ανακοινώνει ότι το κρίκετ θα είναι μέρος του αθλητικού προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λος Άντζελες το 2028 (LA28). Η ένταξη του κρίκετ επικυρώθηκε επίσημα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) σήμερα στην 141η Σύνοδο της ΔΟΕ στη Βομβάη, μετά από σύσταση της LA28 την περασμένη εβδομάδα.

Η προσθήκη του κρίκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για πρώτη φορά από το 1900, ολοκληρώνει μια διετή διαδικασία, κατά την οποία το ICC εργάστηκε εκτενώς για να αναπτύξει μια συναρπαστική πρόταση που υποστηρίζει τις Ολυμπιακές αξίες και την αποστολή του LA28 να δημιουργήσει μια απαράμιλλη εμπειρία για τους αθλητές , θαυμαστές , συνεργάτες και την τοπική κοινωνία.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες εκτιμάται ότι έχουν κοινό άνω των 3 δισεκατομμυρίων θεατών σε τηλεοπτικές και ψηφιακές πλατφόρμες, αντιπροσωπεύοντας μια μοναδική ευκαιρία για το κρίκετ να προσελκύσει νέο κοινό και να ενισχύσει περαιτέρω την εμβέλεια του αθλήματος σε όλο τον κόσμο, ανοίγοντας την πόρτα σε μια νέα γενιά κρίκετ ενθουσιώδεις.

Αναλογιζόμενος τα νέα, ο Πρόεδρος του ICC Greg Barclay σχολίασε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που η συμπερίληψη του κρίκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες LA28 επιβεβαιώθηκε από τη συνεδρίαση της ΔΟΕ σήμερα. Για να έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το σπουδαίο μας άθλημα στους Αγώνες LA28 και ελπίζουμε σε πολλούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και το LA28 για την υποστήριξή τους και για την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα του οργανισμού μας να προσφέρει μια διοργάνωση παγκόσμιας κλάσης και αμέτρητους νέους Ολυμπιακούς οπαδούς από όλο τον κόσμο. Το γεγονός ότι η ΔΟΕ επιβεβαίωσε Η επιλογή που έγινε εδώ στη Βομβάη, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κρίκετ Ανδρών του ICC, είναι πραγματικά κερασάκι στην τούρτα. Οι συμμετοχές μόλις ξεκίνησαν και ανυπομονούμε να δούμε πού οδηγεί αυτό το απίστευτο ταξίδι.”

Η Mithali Raj, πρώην αρχηγός της Ινδίας και κορυφαία γυναίκα σκόρερ όλων των εποχών είπε: “Είναι τόσο συναρπαστικό που το κρίκετ είναι πλέον Ολυμπιακό άθλημα και θα επιστρέψει στο LA28. Οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν για ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και να μέρος των αγώνων που θα είναι τόσο ξεχωριστό. Είναι επίσης μια ευκαιρία για περισσότερους οπαδούς σε όλο τον κόσμο να απολαύσουν το φανταστικό μας άθλημα.

Share With: