Προκήρυξη Κυπέλλου Ανδρών 30 Over

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού, του Εσωτερικού Kανονισμού της ΕΛ.Ο.Κ, των Διεθνών Κανονισμών Κρίκετ και του Ν. 2725  όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον 4603/2019,

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΤΟ   ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΧΩΡΟΥ 30 OVER 2019

 

ΑΡΘΡΟ 1ο – ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία μέλη της ΕΛ.Ο.Κ. τα οποία έχουν υποβάλει με έγγραφό τους δήλωση συμμετοχής. Εξαιρούνται σωματεία τα οποία έχουν χάσει το δικαίωμα συμμετοχής για λόγους που προβλέπονται από το ΠΔ/ΕΛΟΚ.

 

ΑΡΘΡΟ 2Ο – ΕΝΑΡΞΗ – ΛΗΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Ημερομηνία έναρξης ορίζεται η Κυριακή 30/06/2019. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν έως και την  Κυριακή 23/12/2019. Εκτός της περίπτωσης αναγκαστικής παράτασης του, λόγω μη επιτρεπτών καιρικών συνθηκών ή και ακαταλληλότητας του γηπέδου ή άλλων αστάθμητων παραγόντων.

 

ΑΡΘΡΟ 3Ο – ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

 1. Την οργάνωση και διεξαγωγή του Κυπέλλου αναλαμβάνει η Επιτροπή Πρωταθλήματος η οποία αποτελείται, κατόπιν αποφάσεως της ΕΛ.Ο.Κ. από τους:

Α. Πρόεδρο τον κ. Γούστη Στυλιανό.

Β. Μέλη την κ. Αλτάνη Αθηνά και τον κ, Κορωνάκη Κων/νο.

 1. Οι κληρώσεις όλων των αγώνων του Κυπέλλου θα διεξαχθούν στα γραφεία της ΕΛ.Ο.Κ. που βρίσκονται στην οδό Κ. Γεωργάκη 26, την Δευτέρα 24/06/2019 και ώρα 19.00.
 2. Οι διαιτητές επιστρέφουν το φύλλο αγώνα και τα spares την επόμενη εργάσιμη της αγωνιστικής στη γραμματεία της Ομοσπονδίας το αργότερο μέχρι ώρα 14.00. 4. Ο ορισμός γυμνασιάρχου είναι ευθύνη της ΕΛ.Ο.Κ. Σε περίπτωση μη προσέλευσής του θα εκτελούν χρέη του οι διαιτητές από κοινού.

 

 

 

 

ΑΡΘΡΟ 4Ο – ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου είναι νοκ άουτ με τις εξής παρατηρήσεις. Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή με κλήρωση θα λάβουν κλειδάριθμους από το 1 έως το 6.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

 1. Α.Ο. ΑΧΙΛΛΕΑΣ
 2. Α.Σ. ΑΤΛΑΣ
 3. Α.Ο.Π.Κ ΤΟ ΔΕΚΑΘΛΟΝ
 4. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 5. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΙΝΑΛΙΩΝ
 6. Γ.Σ.Κ ΒΥΡΩΝ

 

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος σε αγώνες Κυπέλλου νικήτρια είναι η ομάδα:

 1. Που σκόραρε με τα λιγότερα out. Σε νέα ισοπαλία
 2. Που σκόραρε με τα λιγότερα bowled (ξύλα).
 3. Σε περίπτωση νέας ισοπαλίας οι έντεκα παίχτες της κάθε ομάδας εκτελούν μία ρίψη προς τα ξύλα. Οι διαιτητές διεξάγουν κλήρωση για το ποια ομάδα θα ξεκινήσει πρώτη και επιλέγουν την μεριά που θα γίνουν οι ρίψεις. Νικήτρια η ομάδα που έκανε τις περισσότερες πτώσεις στα ξύλα. Σε περίπτωση νέας ισοπαλίας επαναλαμβάνεται η διαδικασία μέχρι να προκύψει νικητής. Εάν μια ομάδα έχει λιγότερο αριθμό παιχτών γίνονται και από τις δύο ομάδες τόσες ρίψεις όσοι οι αθλητές της ομάδας που δεν έχει όλους τους αθλητές παρόντες.

 

ΑΡΘΡΟ 5Ο – ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο γήπεδο της Μαρίνας στην περιοχή Γουβιά Κέρκυρας ή και σε άλλο γήπεδο που θα ορίσει η ΕΛ.Ο.Κ. Οι ομάδες, οι οποίες έχουν έδρα άλλο Νομό της Ελληνικής Επικράτειας, πρέπει να δηλώσουν στην ΕΛ.Ο.Κ. το γήπεδο, στο οποίο θα αγωνίζονται στους εντός έδρας αγώνες, συγχρόνως με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής. Σε περίπτωση που το σωματείο δε διαθέτει ιδιόκτητο γήπεδο, θα πρέπει μαζί με τη δήλωση συμμετοχής να υποβάλλει στην ΕΛ.Ο.Κ. επίσημο έγγραφο, με το οποίο θα βεβαιώνεται η παραχώρηση της χρήσης του δηλωμένου σαν έδρα γηπέδου.

 

ΑΡΘΡΟ 6ο – Ο ΑΓΩΝΑΣ

 1. Το Κύπελλο OUTDOOR 30 over θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς του I.C.C. όπως έχουν κωδικοποιηθεί το 2000 (έκδοση 2003).
 2. Το φύλλο αγώνα θα είναι ευθύνη της ΕΛ.Ο.Κ.
 3. Για τη προετοιμασία του γηπέδου της Μαρίνας υπεύθυνη θα είναι η ΕΛ.Ο.Κ.
 4. Όλοι οι αγώνες του Κυπέλλου ας Aνδρών θα διεξαχθούν στο γήπεδο της Μαρίνας.
 5. Για τη γραμματεία (τήρηση του σκόρ) οι ομάδες υποχρεούνται να ορίζουν σκόρερ ο οποίος θα γνωρίζει με επάρκεια την συμπλήρωση του εντύπου. Σωματείο που αδυνατεί να ορίσει γραμματεία χάνει τον αγώνα και μηδενίζεται.
 6. Τα ξύλα και τα ρολίνια είναι ευθύνη του σωματείου που αναγράφεται πρώτο στο πρόγραμμα. (η ΕΛΟΚ θα διευκολύνει σωματεία που δεν διαθέτουν ξύλα και ρολίνια μετά από έγγραφη ενημέρωση.
 7. Ο αγώνας αποτελείται από ένα (1) innings για κάθε ομάδα και κάθε innings αποτελείται από (30) over.
 8. Το ελάχιστο των 15 overs θα πρέπει να παιχθούν από κάθε ομάδα για να υπάρχει αποτέλεσμα στον αγώνα, εκτός και αν η ομάδα που κάνει batting γίνει out σε λιγότερα overs. Σε περίπτωση που δεν παιχθούν τα 15 overs από κάθε ομάδα ο αγώνας επαναλαμβάνεται. 9. Καθυστέρηση στην έναρξη του 1ου innings. Για κάθε 8 λεπτά χαμένου χρόνου πριν την έναρξη του αγώνα θα αφαιρείται 1 over από κάθε innings.
 9. Ο αγώνας θα αποτελείται από δύο (2) innings των 2 ωρών έκαστο και ένα ενδιάμεσο διάλλειμα των 10 λεπτών. Άρα η κάθε ομάδα θα έχει στην διάθεσή της 2 ώρες  για να κάνει bowling, εκτός κι αν γίνουν όλοι οι παίκτες out νωρίτερα. Αμέσως θα γίνει το διάλειμμα των 10 λεπτών και ξεκινάει το 2ο innings. Καμία ομάδα δεν έχει δικαίωμα να κάνει declare (αφήσει πάλα).
 10. Αν η ομάδα που κάνει fielding δεν ολοκληρώσει την ρίψη των 30 over στην καθορισμένη ώρα των 2 ωρών , ο αγώνας συνεχίζεται κανονικά μέχρι την ολοκλήρωση και των 30 overs. Εκτός κι αν οι διαιτητές κρίνουν διαφορετικά (π.χ. τραυματισμός ,κλπ) το innings της ομάδας που κάνει batting δεύτερη, μειώνεται κατά τον αριθμό των overs που παίχθηκαν πέραν των 2 ωρών που είχε στην διάθεσή της όταν έκανε fielding. Το σκορ για νίκη της ομάδας που έκανε fielding πρώτη παραμένει όπως έχει διαμορφωθεί από την ομάδα που έκανε πρώτη batting.
 11. Το over που παίζεται πριν την στιγμή της ολοκλήρωσης του χρόνου των 2 ωρών θεωρείται ως εμπρόθεσμο over. Σε περίπτωση χαμένου χρόνου η ομάδα που δεν ευθύνεται διατηρεί το δικαίωμα οι bowlers να ρίξουν το 1/5 των αρχικών συμφωνηθέντων οvers.
 12. Σε περίπτωση χάσιμο χρόνου ή διακοπής (όχι με ευθύνη των ομάδων), οι διαιτητές θ’ αποφασίζουν για την αναπροσαρμογή του χρόνου και των overs που θα παιχθούν, με μέσω όρο τα 15 overs ανά ώρα ή 4 λεπτά ανά over.
 13. Η ώρα έναρξης του αγώνα θα καθορίζεται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος.
 14. Οι διαιτητές θα είναι πολύ αυστηροί στο να κρίνουν μια μπαλιά σαν wide. Οποιαδήποτε μπαλιά στην off-side (τραβερσάδα) ή leg-side (στην πισινή) η οποία κατά την γνώμη του διαιτητή δεν δίνει την δυνατότητα στον batsman να παίξει ένα κανονικό κτύπημα από την θέση του θα είναι wide. Σαν οδηγός γι’ αυτό: οποιαδήποτε μπαλονιά περάσει από την leg-side (πισινή) του batsman ο οποίος στέκεται στην αρχική του θέση θα είναι wide (Νόμος 25.1 α και β του κρίκετ).
 15. Στη leg-side (ως leg-side θεωρούμε την προεκτεινόμενη ευθεία των μεσαίων ξύλων έως τα bountry) επιτρέπονται να βρίσκονται μέχρι και 5 παίχτες. Σε διαφορετική περίπτωση οι διαιτητές φωνάζουν και δείχνουν Νo ball.
 16. Αθλητής ο οποίος διαμαρτύρεται ή γενικότερα δημιουργεί πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα με οποιονδήποτε τρόπο προς οποιονδήποτε (διαιτητές, scorer, γυμνασίαρχο, παρατηρητές, μέλη των επιτροπών και Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.Κ., συναθλητές, αντίπαλους παίχτες, παρευρισκομένους εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου) οι διαιτητές τον παρατηρούν για πρώτη και μοναδική φορά (η παρατήρηση ισχύει και για τις 2 ομάδες και ενημερώνονται οι αρχηγοί τους. Εάν επαναληφθεί η ίδια ενέργεια από οποιονδήποτε αθλητή οποιασδήποτε ομάδας, οι διαιτητές θα δώσουν πέναλτι 5 ρόνια στην ομάδα του αθλητή που δημιούργησε το πρόβλημα. Στο τέλος του αγώνα ο αθλητής που υπέπεσε στην παράβαση γράφεται στο φύλλο αγώνα και κρατείται το δελτίο του.
 17. Σε αγώνες στους οποίους οι ομάδες είχαν την δυνατότητα να κάνουν batting για τον συμφωνημένο αριθμό over, η ομάδα η οποία έκανε τον μεγαλύτερο αριθμό ρονιών είναι η νικήτρια. Αν το σκορ είναι ισόπαλο τότε το αποτέλεσμα είναι ισοπαλία και θα ισχύσουν όσα αναφέρονται στο άρθρο 4 (Ισοπαλία σε αγώνες Κυπέλλου).
 18. Κάθε σωματείο υποχρεούται να δηλώσει στην ΕΛ.Ο.Κ (μαζί με την δήλωση συμμετοχής) δύο διαιτητές (άνευ αμοιβής). Οι διαιτητές θα γνωρίζουν εγκαίρως τις ημερομηνίες που θα διαιτητεύουν αγώνες των παραπάνω διοργανώσεων, εκτός των ομάδων τους. Ο ορισμός θα είναι ευθύνη της ΕΛ.Ο.Κ . Ημερομηνίες κωλύματος διαιτησίας δύναται να υποδειχθούν από τους διαιτητές έγκαιρα στην ΕΛ.Ο.Κ. Σωματείο που δεν διαθέτει διαιτητές σε κάθε αγώνα για να έχει δικαίωμα συμμετοχής θα πρέπει να προκαταβάλει στην ΕΛ.Ο.Κ το ποσό των 30,00 ευρώ ανά αγώνα. Κάθε σωματείο υποχρεούται να διαθέτει σκόρερ ο οποίος δεν θα έχει την ιδιότητα του αθλητή. Σε περίπτωση αδυναμίας δήλωσης σκόρερ το σωματείο μηδενίζεται και χάνει τον αγώνα.

 

ΑΡΘΡΟ 7Ο – ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Ανδρών έχουν οι γεννηθέντες από το 1999 και μεγαλύτεροι καθώς και αθλητές μικρότερης ηλικίας με ειδική άδεια που θα χορηγήσει η ΕΛ.Ο.Κ. Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να προσκομίζουν στο γήπεδο τις ειδικές άδειες συμμετοχής στους αγώνες που χορηγεί η ΕΛ.Ο.Κ σε αθλητές μικρότερης ηλικίας. Σε περίπτωση που δεν προσκομιστούν τα παραπάνω δικαιολογητικά, το σωματείο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα και μηδενίζεται. Η ΕΛ.Ο.Κ. χορηγεί ειδική άδεια συμμετοχής σε αθλητές μικρότερης ηλικίας, μέχρι και πριν την έναρξη του Κυπέλλου. Οι αθλητές δηλώνονται από το σωματείο τους είτε στο έντυπο της δήλωσης συμμετοχής στο Κύπελλο είτε με μετέπειτα αίτηση τους Σε αθλητές που εκδόθηκε νέο δελτίο χορηγείται κατόπιν αιτήσεως του σωματείου τους, ειδική άδεια συμμετοχής από την ΕΛ.Ο.Κ. Η Επιτροπή Πρωταθλήματος θα δώσει την τελική έγκριση και οι αθλητές αγωνίζονται με την απόλυτη ευθύνη του σωματείου τους. Στους αγώνες του Κυπέλλου συμμετέχουν μόνο αθλητές που έχουν ενταχθεί στην δύναμη της ΕΛ.Ο.Κ. και έχουν εφοδιασθεί με το ατομικό δελτίο φιλάθλου αθλητή και το ατομικό δελτίο υγείας. Επιτρέπεται η συμμετοχή μη Ελλήνων αθλητών εφόσον πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις (ατομικό δελτίο φιλάθλου αθλητή και το ατομικό δελτίο υγείας).

ΑΡΘΡΟ 8Ο – ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΟΜΑΔΩΝ – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Για την έκδοση άδειας διεξαγωγής των αγώνων από τις αρμόδιες αρχές θα μεριμνά η ΕΛ.Ο.Κ. Οι αθλητές στους αγώνες Κυπέλλου μπορούν να φορούν έγχρωμες ομοιόμορφες εμφανίσεις, εκτός από το χρώμα της μπάλας (κόκκινο). Δε θα επιτραπεί να αγωνίζονται αθλητές με ανομοιόμορφες χρωματικά εμφανίσεις. Οι batsmen πρέπει να φορούν όλο τον προστατευτικό εξοπλισμό του κρίκετ (γκέτες, γάντια κλπ.). Ο προστατευτικός εξοπλισμός όπως τα προστατευτικά μηρού, επιγονατίδες και περικνημίδες πρέπει να φοριούνται κάτω από τα ρούχα. Οι αθλητές γεννηθέντες από το 1999 και νεότεροι υποχρεούνται να χρησιμοποιούν κράνος. Σε αντίθετη περίπτωση οι διαιτητές δε θα τους επιτρέπουν να αγωνιστούν. Ο επόμενος batsman, μετά από out, πρέπει να είναι έτοιμος να δεχτεί μπαλονιά εντός τριών λεπτών. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι out από χρόνο, αν ζητηθεί από τους παίκτες του field. Οι αρχηγοί των ομάδων υποχρεούνται να δίνουν τα δελτία των αθλητών της ομάδας τους 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν τότε έχουν το δικαίωμα να πράξουν αυτό μέχρι και 20 λεπτά, πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα (μετά την παρέλευση του ανωτέρω χρονικού διαστήματος ή σε περίπτωση που τα δελτία δεν φέρουν νόμιμη ιατρική βεβαίωση, τότε η ομάδα θεωρείται ότι δεν έχει προσέλθει νομότυπα στον αγώνα και μηδενίζεται, εξαιρούνται δελτία που εκδόθηκαν και δεν έχει παρέλθει ένας χρόνος από την ημερομηνία έκδοσής τους). Ταυτόχρονα οι αρχηγοί των ομάδων προβαίνουν σε κλήρωση για το ποια ομάδα θα κάνει batting ή fielding και ανακοινώνουν το αποτέλεσμα της κλήρωσης σε έναν από τους διαιτητές. Κάθε σωματείο είναι υπεύθυνο να προσκομίσει την μπάλα ( 5 1/2 oz) και να την παραδώσει στον διαιτητή μαζί με τις ειδικές άδειες. Η μπάλα των αγώνων θα είναι επιλογή των σωματείων. Η ΕΛ.Ο.Κ. διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της μπάλας πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος. Με την παράδοση της μπάλας του αγώνα κάθε σωματείο προσφέρει στους διαιτητές 3 μπαλόνια με διαφορετική φθορά έκαστο (spares). Στους διαιτητές η ΕΛ.Ο.Κ. θα προσφέρει 5 spare μπαλόνια. Όταν χαθούν μπαλόνια η σειρά που διατίθενται είναι (ΕΛ.Ο.Κ., γηπεδούχο σωματείο, φιλοξενούμενο σωματείο).  Ομάδα η οποία δεν διαθέτει το συγκεκριμένο μπαλόνι καθώς και τα spares (στα οποία πρέπει να αναγνωρίζεται ο συγκεκριμένος τύπος της μπάλας) θα μηδενίζεται. Στο ειδικό έντυπο θα αναγράφονται όλοι όσοι κάθονται στον πάγκο της κάθε ομάδας καθώς επίσης και οι ιδιότητές τους. Το ανώτερο θα επιτρέπονται τέσσερις (4) (εκτός των 12 αθλητών), οι οποίοι θα είναι ένας (1) υπεύθυνος συνοδός, ένας (1) προπονητής, ένας (1) βοηθός προπονητή και ένας (1) ιατρός.  Πέραν των τεσσάρων (4) απαγορεύεται οποιοσδήποτε άλλος να έχει παρουσία στον πάγκο της ομάδας. Οι προπονητές και συνοδοί των ομάδων θα πρέπει να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι και να συμπεριφέρονται σύμφωνα με το πνεύμα του κρίκετ (spirit of cricket). Κανένας αγώνας δεν διεξάγεται εάν δεν τηρηθούν τα αναφερόμενα στο άρθρο 8. Σε αυτή την περίπτωση ο αγώνας  διακόπτεται και το σωματείο μηδενίζεται. Οι ημέρες διεξαγωγής των αγώνων θα είναι Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή. Η ΕΛ.Ο.Κ. διατηρεί το δικαίωμα να ορίσει αγώνες και άλλες ημέρες της εβδομάδος εάν το κρίνει σκόπιμο. Κατά την διάρκεια του αγώνα τα σωματεία είναι υπεύθυνα για την ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη των αθλητών τους.

 

ΑΡΘΡΟ 9Ο – ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

1 . Σε αγώνα που καθυστερεί η έναρξή του, όχι με υπαιτιότητα των ομάδων, θα ισχύσουν όσα προβλέπονται από το άρθρο 13 παρ. 4, 5 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων της ΕΛ.Ο.Κ. “Αν για λόγους ανωτέρας βίας καθυστερήσουν οι ορισθέντες διαιτητές και δεν είναι δυνατή η έναρξη του αγώνα, ο χρόνος ενάρξεως μετατίθεται κατά τριάντα ( 30 ) το πολύ λεπτά με την προϋπόθεση ότι το χρονικό αυτό περιθώριο, επιτρέπει την ομαλή τέλεση και ολοκλήρωση του αγώνα .Αν για λόγους ανωτέρας βίας, όπως διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ή απρόβλεπτης ζημιάς του γηπέδου, η έναρξη του αγώνα μετατίθεται μέχρι και εξήντα ( 60 ) λεπτά.” Στις περιπτώσεις του άρθρου 13 παρ. 4, 5 οι μόνοι που αποφασίζουν για τη μετάθεση της ώρας ή της αναβολής του αγώνα είναι οι ορισμένοι διαιτητές. Ο αγώνας που αναβάλλεται θα ορίζεται εκ νέου, εντός οκτώ ημερών ή την πρώτη Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο ή Κυριακή ημέρες που διεξάγεται το πρωτάθλημα κι όταν δεν υπάρχει προγραμματισμένος αγώνας.

2 . Αγώνας που αναβλήθηκε ή ματαιώθηκε από οποιανδήποτε αιτία και πρόκειται να επαναληφθεί, ορίζεται ξανά μετά από απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος.            3. Ρητά αναφέρεται ότι τυχόν μη καταβολή οδοιπορικών από την ΕΛ.Ο.Κ. δεν συνιστά λόγο αναβολής αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 10Ο – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ

 1. Έχοντας υπόψη το άρθρο 13 παρ. 1 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων της ΕΛ.Ο.Κ. οι ομάδες πριν την έναρξη του αγώνα πρέπει να παρουσιάζονται στον αγωνιστικό χώρο με ελάχιστο αριθμό αθλητών εννέα (9). Μετά την έναρξη του αγώνα μπορούν να αποχωρήσουν αθλητές. Ομάδα η οποία μένει με εφτά (7) αθλητές δεν μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται, χάνει τον αγώνα και μηδενίζεται.
 2. Θεωρούμε ότι αθλητής που μπήκε σαν αλλαγή έχει συμμετοχή. Οι διαιτητές είναι υπεύθυνοι να επιβεβαιώσουν στο φύλλο αγώνα την συμμετοχή του αθλητή.
 3. Ο έλεγχος των δελτίων και των ειδικών αδειών θα γίνεται πριν την έναρξη του αγώνα από τους διαιτητές.
 4. Τα δελτία των αθλητών δύνανται οι αρχηγοί των ομάδων να τα ζητήσουν προς έλεγχο, σε κάθε περίπτωση, πριν το κλείσιμο του φύλλου αγώνα, αφού προηγουμένως ενημερώσουν τους διαιτητές.

5.Σε περίπτωση υποβολής ένστασης αναφορικά με την ταυτότητα, την αντικανονική συμμετοχή ή και για οποιοδήποτε παράπτωμα του Π.Δ υποπέσει αθλητής, τότε ο διαιτητής παρακρατεί το δελτίο του.

 

ΑΡΘΡΟ 11Ο – ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Σε περίπτωση κατά την οποία διαγωνιζόμενο σωματείο υποβάλλει οποιαδήποτε ένσταση, βάσει του δικαιώματος που απορρέει από τον Εσωτερικό Κανονισμό, υποχρεούται να καταβάλει το ποσόν (παράβολο) των 100,00 Ευρώ στην ΕΛ.Ο.Κ. εντός 48 ωρών. Εάν η ένσταση απορριφθεί από την αρμόδια επιτροπή το παραπάνω ποσό εκπίπτει υπέρ της ΕΛ.Ο.Κ. Σε αντίθετη περίπτωση επιστρέφεται το παράβολο.

 

ΑΡΘΡΟ 12Ο – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στους διαιτητές θα καταβάλλονται έξοδα κίνησης από τα αγωνιζόμενα σωματεία. Κάθε σωματείο υποχρεούται να καταβάλει 22,00 ευρώ στον διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα. Σε περίπτωση μη καταβολής των εξόδων από το σωματείο, ο αγώνας κατοχυρώνεται στην αντίπαλη ομάδα . Η αποζημίωση διαιτητή για αγώνα που δεν διεξήχθη λόγω μη προσέλευσης

της μιας ομάδας θα είναι 22,00 ευρώ από την ομάδα στην οποία κατοχυρώθηκε ο αγώνας.

 

ΑΡΘΡΟ 13Ο – ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ

1 . Στην Πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί κύπελλο και χρυσά μετάλλια.

2 . Στην δεύτερη ομάδα θα απονεμηθούν αργυρά μετάλλια .

 

ΑΡΘΡΟ 14ο – ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ

Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Α.Ν. 2725/99, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και με τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργού Πολιτισμού, οι αθλητές του κρίκετ είναι υποχρεωμένοι να  δέχονται τη διενέργεια ελέγχου ντόπινγκ εντός ή εκτός αγώνων όποτε τους ζητηθεί από τους  αρμόδιους κατά νόμο φορείς που έχουν την αρμοδιότητα να δίνουν σχετική εντολή Για το ντόπινγκ ισχύουν όσα αναφέρονται στον Κανονισμό της ΕΛ.Ο.Κ.

 

ΑΡΘΡΟ 15Ο : ΓΕΝΙΚΑ.

Για κάθε θέμα που δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη, καθώς επίσης κάθε ασάφεια που χρειάζεται συμπλήρωση ή διευκρίνιση, θα ρυθμίζεται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                ΙΩΣΗΦ ΝΙΚΗΤΑΣ                                                                      ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΓΟΥΣΤΗΣ

Share With: