HomePress OfficeΣτον Θρόνο για 2η φορά το JOBURG CRICKET CLUB.

Στον Θρόνο για 2η φορά το JOBURG CRICKET CLUB.

Joburg Cricket Club

Στον Θρόνο για 2η φορά το JOBURG CRICKET CLUB.

Ολοκληρώθηκε το 5ο Διεθνές  Σχολικό Τουρνουά Κρίκετ 2015  με την ομάδα του Joburg Cricket Club, σε ένα συναρπαστικό τελικό,  να σηκώνει για δεύτερη φορά το Κύπελλο καθώς και το 2013 είχε αναδειχθεί η νικήτρια ομάδα του τουρνουά. Στην δεύτερη θέση,  η εξαιρετική επίσης ομάδα του  Bal Bahvan International School από την Ινδία. Τον τελικό παρακολούθησαν στο γήπεδο της Μεσσογγής, ο Εξοχότατος Πρέσβης της Νοτίου Αφρικής S. R. Makgetla, ο πρώτος γραμματέας της Πρεσβείας της Ινδίας κ. R.K Verma, o Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.Κ, εκπρόσωποι του Ξενοδοχείου Μessonghi Beach Holiday Resort, χρυσού χορηγού της διοργάνωσης, παράγοντες αθλητικών σωματείων, αθλητές  αθλήτριες δημοσιογράφοι διεθνών ΜΜΕ αλλά και τοπικών μέσων, συνεργάτες και πλήθος κόσμου. Την απονομή έκανε ο Εξοχότατος Πρέσβης της Νοτίου Αφρικής S. R. Makgetla.

H Eλληνική Ομάδα αν και ολοκλήρωσε την α’ φάση με δύο νίκες και μια ήττα, που την έφερε στο μικρό τελικό του Σαββάτου απέναντι στο Delhi Public School, δυστυχώς δεν κατάφερε να κερδίσει το χάλκινο και κατατάχτηκε στην 4η θέση.

Οι αγώνες του μικρού τελικού και τελικού μεταδόθηκαν ζωντανά με εντυπωσιακά μεγάλη επισκεψιμότητα.

Η βαθμολογία του μικρού τελικού και τελικού έχει ως εξής:

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

HELLAS- DELHI PUBLIC SCHOOL 150-166

Νικήτρια ομάδα το DELHI PUBLIC SCHOOL με 16 ρόνια.

ΤΕΛΙΚΟΣ

JOBURG CRICKET CLUB-BAL BAHVAN INTERNATIONAL SCHOOL 133-132

Νικήτρια ομάδα το  JOBURG CRICKET CLUB 6 wickets.

TΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

JOBURG CRICKET CLUB

BAL BAHVAN INTERNATIONAL SCHOOL

DELHI PUBLIC SCHOOL

ΗELLAS CRICKET TEAM

CATALUNYA CRICKET ACADEMY

MECHANICS & ENGINEERING SCHOOL N. VAPTSAROV

SAHETI SCHOOL

H ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ IPCA ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΘΩΣ ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΛΟΓΩ ΠΕΝΘΟΥΣ.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Η διοργάνωση έκλεισε με την τελετή απονομών η οποία διεξήχθη στο Ξενοδοχείο Messonghi Beach Holiday Resort. Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Εξοχότατος Πρέσβης της Νοτίου Αφρικής S. R. Makgetla, ο Βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας, ο πρώτος γραμματέας της Πρεσβείας της Ινδίας κ. R.K Verma, εκπρόσωποι του χρυσού χορηγού της διοργάνωσης ΜESSONGHI BEACH HOLIDAY RESORT, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ κ. Σταμάτης Απέργης, ο Αντιπρόεδρος κ. Αντώνης Δούκας, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. αθλητικών σωματείων, δημοσιογράφοι και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Πέρα από τις απονομές των τριών πρώτων θέσεων, τιμητικές απονομές έγιναν σε αθλητές με εξαιρετικές αγωνιστικές επιδόσεις, στον μεγάλο υποστηρικτή του θεσμού, χρυσό χορηγό της διοργάνωσης , Μessonghi Beach Ηoliday Resort  σε μέλη της  οργανωτικής  επιτροπής  και τις εθελόντριες.

Ο Πρόεδρος της ΕΛ.Ο.Κ συνεχάρη όλες τις ομάδες,  αναφέρθηκε στα ιδεώδη του ευ αγωνίζεσθε και του spirit of cricket τα οποία αντιπροσωπεύουν τον θεσμό αλλά και στις προσπάθειες της Ομοσπονδίας για τη εξέλιξη και αναβάθμιση του Τουρνουά, το οποίο συμβάλει στην ανάπτυξη του αθλήματος στον τουρισμό, στην προβολή της Κέρκυρας και της Ελλάδος γενικότερα.

Μεγάλη και καθοριστική η συμβολή όλων των ανθρώπων που εργάστηκαν για την διοργάνωση,   κυρίως της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής και μέλους του Δ.Σ,  κ. Αθηνάς Αλτάνης αλλά και των εθελοντριών, οι οποίες πραγματικά αποτέλεσαν μία από τις βασικές παραμέτρους για την οργανωτική επιτυχία του Τουρνουά.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. επιθυμούν να ευχαριστήσουν θερμά τον χρυσό χορηγό της διοργάνωσης Μessonghi Beach Holiday Resort για την στήριξη και πολύτιμη βοήθεια του στην διοργάνωση.

Επίσης ευχαριστούν θερμά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Κέρκυρας, τον ΔΟΠΑΠ, τον Ε.Ο.Τ, την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκ/σης  Ιονίων Νήσων, την Μαρίνα Γουβών Α.Ε. , τον ΟΛΚΕ Α.Ε., τον ΚΟΙ.Σ.Π.Ε, το  εργοστάσιο Kum quat””Μαυρομάτης, το Παραδοσιακό εργαστήρι κερκυραϊκού σαπουνιού του κ. Αλέκου Καψοκαβάδη, την Σχολή Χορού της κ. Νάντυς Ρίζου, το δημοσιογραφικό πρακτορείο Corfu Press, την Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας  Καποδίστριας, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κέρκυρας και τον κ. Φώτη Σκούρτη για την  στήριξη και βοήθεια του στην οργάνωση της τελετής έναρξης.

Επίσης ευχαριστούν θερμά τους συνεργάτες της Ομοσπονδίας Νίκο και Νανά Φουρναράκη για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρείχαν σε όλους τους επισκέπτες και  τις  πολύτιμες εθελόντριες του τουρνουά, Ιωάννα Χυτήρη, Έλενα Δαπέργολα, Ελεάννα Νικολακοπούλου, Στέλλα Γραμμένου , Τερέζα Καψοκαβάδη, Άρτεμις Γισδάκη, Γεωργία Μέριανου, Πόπη Γισδάκη, Νίκη Πεπόνη, Όλγα Πεπόνη, Ντόρη Βιτουλαδίτη.

Share With: