HomePress OfficeΔελτίο Τύπου – Συμμετοχή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ICC “STREET 20”

Δελτίο Τύπου – Συμμετοχή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ICC “STREET 20”

Δελτίο Τύπου – Συμμετοχή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ICC “STREET 20”

Κέρκυρα 6.2.2013

Δελτίο Τύπου

Συμμετοχή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ICC “STREET 20”

Το Κρίκετ καλείται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη στην ζωή νέων ανθρώπων οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Το πρόγραμμα street 20 είναι μία πρωτοβουλία του ICC και του Cricket for change και εντάσσεται στις δράσεις για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της ενσωμάτωσης των ανθρώπων σε μία κοινωνία ίσων ευκαιριών.

To πρόγραμμα ξεκίνησε στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα και βασίζεται στη μορφή Τ20 , η οποία καθιστά το παιχνίδι εύκολο και σύντομο. Βασικός στόχος του προγράμματος μέσω αυτής της μορφής είναι η προσέλκυση περισσότερων νέων στο άθλημα, η προβολή του στις γειτονιές και η καθιέρωση ετησίων Διεθνών Πρωταθλημάτων.

Παράλληλα επικεντρώνεται στην ομαλή ένταξη ανθρώπων που ανήκουν σε ειδικές ομάδες αλλά και στην κατάρρευση φυλετικών , θρησκευτικών , κοινωνικών και οικονομικών διακρίσεων μέσα από την καλλιέργεια της ομαδικότητας, της συνεργασίας, και γενικότερα του πνεύματος του παιχνιδιού (spirit of Cricket).

Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ συμμετέχει μαζί με άλλες πέντε χώρες (Φινλανδία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία) στο τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο που διεξάγεται στο Λονδίνο εκπροσωπούμενη από τον προπονητή Όθωνα Νικήτα .

Share With: