HomePress OfficeΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τουρνουά Κρίκετ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΖΕΙ ΚΡΙΚΕΤ

Με την διεξαγωγή δύο φιλικών αγώνων στη Θεσσαλονίκη 19 και 20 Ιουνίου στο γήπεδο Αγ. Γεωργίου, Νέας Κρήνης έκανε  ντεμπούτο η ομάδα του Ηρακλή με έδρα την Θεσσαλονίκη.  Ο Ηρακλής αποτελεί πλέον επίσημο μέλος της ΕΛ.Ο.Κ, με την διοίκηση να στηρίζει την νέα αυτή προσπάθεια. Στόχος η  ενδυνάμωση του τμήματος με την προσέλκυση νέων μελών η δημιουργία  μικρότερων ηλικιακών τμημάτων και φυσικά η συμμετοχή της ομάδας στις αγωνιστικές εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας .  Στους αγώνες παρευρέθη   ο  Δημοτικός Σύμβουλος  της Θεσσαλονίκης για θέματα Αθλητισμού κος Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, μέλη του Δ.Σ. του σωματείου  και δημοσιογράφοι,  με σκοπό να στηρίξουν την δράση και την προσπάθεια. Συνέντευξη δόθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ κ. Ιωσήφ Νικήτα στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 .  Μεταξύ των μελών  είναι Πακιστανοί αλλά  και  Έλληνες που έχουν ζήσει στην Αυστραλία και Αγγλία. Με την έκταση που έχει πάρει το θέμα του προσφυγικού σήμερα, η ομάδα είναι ένα καλό παράδειγμα πως μπορούν να συνυπάρχουν Έλληνες και πρόσφυγες μέσα από ένα άθλημα.

ΤΟ  ΚΡΙΚΕΤ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΩΣ ΜΕΣΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΟΜΑΛΗ ΕΝΤΑΞΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Δυστυχώς έως σήμερα δεν έχει δοθεί  μεγάλη βαρύτητα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το άθλημα αυτό μπορεί  αξιοποιηθεί ως μέσο για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής και της ομαλής ένταξης αλλοδαπών στη χώρα μας. Αναγκαία δε είναι μια  σειρά νομοθετικών διατάξεων που στοχεύουν στην παροχή δικαιωμάτων ως προς την ενεργό συμμετοχή μη Ελλήνων Αθλητών σε επίσημες διοργανώσεις της Ομοσπονδίας υπό όρους και προϋποθέσεις για την διασφάλιση  της νομιμότητας τους. Το Κρίκετ μπορεί μέσα από ένα ολοκληρωμένο  πρόγραμμα να συμβάλει καθοριστικά στην μείωση της περιθωριοποίησης των αλλοδαπών νέων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης και της  ισοτιμίας στο κοινωνικό σύνολο . Επίσης σε μικρότερα παιδιά μεταναστών, το Κρίκετ θα συμβάλει τόσο στην  ανάπτυξη δεξιοτήτων όσο και στην εκμάθηση  συνεργασίας , πειθαρχίας και ομαδικής εργασίας.  Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ, τα τελευταία χρόνια  δραστηριοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  και συνεργάστηκε με φορείς που εφαρμόζουν  ειδικά προγράμματα  για την ομαλή ένταξη αλλοδαπών στην χώρα μας, όπως την Νομαρχία Μαγνησίας, την Πακιστανική ένωση Αθηνών αλλά  και Πρεσβείες άλλων χωρών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και το Τουρνουά που διοργανώθηκε από την Πρεσβεία του Μπαγκλαντές στην Μανωλάδα ως ένδειξη ειρήνης φιλίας  και συναδέλφωσης στο οποίο παρευρέθησαν υψηλά κυβερνητικά στελέχη.

 

ΚΡΙΚΕΤ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ- ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Στο πλαίσιο Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την συζήτηση της ένταξης του Κρίκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες  τίθεται στο τραπέζι  η συζήτηση για συνάντηση της ΕΛ.Ο.Κ με την ΕΟΕ . Αν και πολλά κράτη – μέλη τίθενται υπέρ της ένταξης του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες φαίνεται ότι  το ΒCCI (board of Control for Cricket in India) φέρνει σοβαρές αντιρρήσεις . Συνάντηση των Associate και Αaffiliate μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κρίκετ (Annual Conference) θα διεξαχθεί στην Σκοτία στις 28 Ιουνίου στην οποία η Ελλάδα έχει υποβάλει παρατηρήσεις μέσω του εκπροσώπου της σε θέματα που αφορούν την αναδιάρθρωση κατηγοριών, την διοργάνωση επίσημων εκδηλώσεων τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια, την αξιολόγηση  των κρατών –μελών  λαμβάνοντας υπόψη την ισχύουσα νομοθεσία της εκάστοτε χώρας , την ένταξη του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες κ.α.

 

 

Για το Δ.Σ.

Share With: