HomePress OfficeΔελτίο Τύπου – 3ο Διεθνές Σχολικό Τουρνουά Κρίκετ 22-27/4 2013, ΕΛ.Ο.Κ

Δελτίο Τύπου – 3ο Διεθνές Σχολικό Τουρνουά Κρίκετ 22-27/4 2013, ΕΛ.Ο.Κ

Δελτίο Τύπου – 3ο Διεθνές Σχολικό Τουρνουά Κρίκετ 22-27/4 2013, ΕΛ.Ο.Κ

Κέρκυρα 16-04-2013

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ

Δελτίο Τύπου

3ο Διεθνές Σχολικό Τουρνουά Κρίκετ 22-27/4 2013, ΕΛ.Ο.Κ

Ακόμα μία σημαντική αθλητική διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην Κέρκυρα τις προσεχείς μέρες. Πρόκειται για το θεσμοθετημένο Διεθνές Σχολικό Τουρνουά Κρίκετ το οποίο διοργανώνεται από την ΕΛ.ΟΜ. ΚΡΙΚΕΤ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και θα πραγματοποιηθεί από 22- 27 Απριλίου. Το τουρνουά τελεί φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι δράσεις της Ομοσπονδίας αποφέρουν πολλαπλά οφέλη, συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Αθλήματος, του Αθλητικού Τουρισμού, στην μείωση της εποχικότητας, την προβολή του νησιού αλλά και την ανάδειξη αθλητικών θεσμών.Οι αποστολές αποτελούνται από 230 περίπου άτομα τα οποία θα συμμετέχουν στους προγραμματισμένους αγώνες, ενώ στο πλαίσιο των παραπλεύρων εκδηλώσεων θα γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού, τα αξιοθέατα, τα τοπικά προϊόντα και θα περιηγηθούν στην αγορά της Κέρκυρας.

Η Διοργάνωση του Διεθνούς Τουρνουά αγγίζει το ευαίσθητο κομμάτι της Παιδείας, ενώ είναι απόλυτα συνυφασμένη με στον Σχολικό Αθλητισμό και την διάδοση του «ευ αγωνίζεσθαι». Σε αυτό το πλαίσιο, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, εντάσσει την διοργάνωση στην «Εβδομάδα Πολιτισμού και Εθελοντισμού».Πρόταση της Επιτροπής Εβδομάδων Πολιτισμού και Εθελοντισμού είναι να υπάρξει επαφή και συνεργασία των σχολείων που θα συμμετέχουν στο Διεθνές Τουρνουά Κρίκετ με σχολεία του νησιού μας, έτσι ώστε κάθε σχολείο να «υιοθετήσει» μία φιλοξενούμενη σχολική ομάδα. Κατά τη διάρκεια των αγώνων, τμήματα των σχολείων της Κέρκυρας θα παρευρίσκονται στο γήπεδο, όπου θα διεξάγονται οι αγώνες των ομάδων που έχουν «υιοθετήσει» και με γνώμονα το φίλαθλο πνεύμα και το «ευ αγωνίζεσθε», θα ενισχύουν την αντίστοιχη σχολική ομάδα.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο γήπεδο της Κάτω Πλατείας, της Μαρίνας Γουβιών και της Μεσσογγής. Μετά το τέλος των αγώνων μέρος των αποστολών θα παρακολουθήσει τις θρησκευτικές εκδηλώσεις του νησιού. (Κυριακή των Βαίων)

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση από εξειδικευμένους καθηγητές Φυσικής Αγωγής ή προπονητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ, για το πώς παίζεται το άθλημα του Κρίκετ.Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο γήπεδο της Κάτω Πλατείας, της Μαρίνας Γουβιών και της Μεσσογγής. Μετά το τέλος των αγώνων μέρος των αποστολών θα παρακολουθήσει τις θρησκευτικές εκδηλώσεις του νησιού. (Κυριακή των Βαίων. Το Σάββατο 27 Απριλίου θα διεξαχθεί η Τελετή Λήξης κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν και οι απονομές των ομάδων. Η διοργάνωση παρουσιάζει πλέον έντονο ενδιαφέρον διεθνώς και θα καλυφθεί εκτενώς και από διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το Τουρνουά συνδιοργανώνεται με την Π.Ι.Ν, το Δήμο Κέρκυρας και την υποστήριξη του Εμπορικού Επιμελητήριου. Χορηγοί της διοργάνωσης τα IONIANHOTELS και ο Ε.Ο.Τ. Χορηγοί επικοινωνίας CorfuPress, Corfusports.

Xορηγοί Διοργάνωσης:

visitgreeceionian-hotels

 

Share With: