HomePress OfficeΆξια συγχαρητηρίων η συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών στην Ισπανία.

Άξια συγχαρητηρίων η συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών στην Ισπανία.

Άξια συγχαρητηρίων η συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών στην Ισπανία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Ανδρών 2014, που διεξήχθη στη La Manga της Ισπανίας από 30/4- 3/5, η Εθνική Ομάδα Ανδρών πραγματοποίησε σειρά εξαιρετικών  εμφανίσεων  και τερμάτισε στην 4η θέση αν και με δύο νίκες ισοβάθμησε  στην 3η  θέση με το Ισραήλ.  Η μικρή διαφορά στο net run rate, τελικά την έφερε στην τέταρτη θέση της κατάταξης, απέχοντας ελάχιστα από την συμμετοχή της στον τελικό.  Στο Πρωτάθλημα συμμετείχαν μαζί με την Ελλάδα άλλες τέσσερις  χώρες, Ισραήλ, Ισπανία, Βέλγιο και Φιλανδία. 

Εξαιρετική η αγωνιστική παρουσία των Ελλήνων  αθλητών μας καθώς διέπρεψαν κατακτώντας διακρίσεις με τις επιδόσεις τους. Ο αρχηγός της ομάδας(captain), Αναστάσιος Μανούσης πρωταγωνίστησε  στον αγώνα με την Φιλανδία σημειώνοντας 103 ρόνια, not out,  και με την συνολική του επίδοση στην διοργάνωση κατέλαβε τον τίτλο του 1ου σκόρερ του Πρωταθλήματος  και   του  δεύτερου πολυτιμότερου  αθλητή της διοργάνωσης, (MVP), ενώ στην 5η  και 6η θέση οι Ανδρέας Κουτσουφής και Σπύρος Γούστης αντίστοιχα,  βάσει των στατιστικών του ICC.

 Εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση του Σπύρου Γούστη  ο οποίος με το εκπληκτικό  μπαλόνι του,  αναδείχτηκε ο “οικονομικότερος” bowler του Πρωταθλήματος. Ισοβάθμησε στην 1η θέση των bowler  με τα περισσότερα out , 9 cricket, μαζί με Ανδρέα Κουτσουφή και τον διεθνή και επαγγελματία από την Ζιμπάμπουε Βrighton Watambwa o οποίος συμμετείχε με την Εθνική του Βελγίου ως αρχηγός.

Ισάξια η  αγωνιστική η παρουσία των υπόλοιπων αθλητών του Φερμαδόρου Σπύρου Μπόγου με 9 οut (αγωνίστηκε στους 2 από τους τέσσερις αγώνες), Αλέξανδρου Σουβλάκη, Σπύρου Νικοκάβουρα, Οθωνα Νικήτα, Αθανάσιου Καρακαντά, Γιάννη Βασιλά, Χρήστου Μολινάρη, Αλέξη Γραμμένου, Αλέξανδρου Λαγού, Σπύρου Γαστεράτου και Δημήτρη Τριανταφυλλίδη.

Προπονητής της Ομάδας ο «πολύτιμος»  Ιωσήφ Μισφούτ ενώ αρχηγός της αποστολής,  ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Στυλιανός Γούστης.

Η Εθνική μας Ομάδα αποτελούμενη αποκλειστικά από Έλληνες παίχτες αντιμετώπισε τις υπόλοιπες Ομάδες όπου η συντριπτική τους πλειονότητα ήταν ξένοι αθλητές και δέχτηκε την αναγνώριση τον σεβασμό και τα θερμά συγχαρητήρια όλων.

Το ΔΣ επιθυμεί να συγχαρεί θερμά τον Προπονητή της Ομάδα Ιωσήφ Μισφούτ  αλλά και τους αθλητές όχι μόνο για τις αθλητικές τους επιδόσεις,  αλλά και για τον εξαιρετικό χαρακτήρα (spirit of cricket) που επέδειξαν καθόλη την διάρκεια της προετοιμασίας αλλά  και της διεξαγωγής των αγώνων.

 

Για το Δ.Σ

Share With: