HomeInternational ActivitiesΣυμμετοχή στο Φεστιβάλ Αντίποδες στην Αυστραλία, 23/2-4/3 2012, ΕΛ.Ο.Κ

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Αντίποδες στην Αυστραλία, 23/2-4/3 2012, ΕΛ.Ο.Κ

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Αντίποδες στην Αυστραλία, 23/2-4/3 2012, ΕΛ.Ο.Κ

Μελβούρνη 23/2 – 4/3 2012

Συμμετοχή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ στο Φεστιβάλ Αντίποδες 2012
Συναντήσεις – Δράσεις για την προώθηση του αθλήματος και του αθλητικού τουρισμού

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η αποστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ στο Φεστιβάλ Αντίποδες στην Μελβούρνη με σκοπό τη διαφήμιση του κρίκετ, της Κέρκυρας, των Ιονίων Νήσων και γενικότερα της Ελλάδας σε όλους τους επισκέπτες των εκδηλώσεων. Στο φετινό Φεστιβάλ παρευρέθησαν εξέχουσες προσωπικότητες με αποκορύφωμα την παρουσία της Πρωθυπουργού Τζούλιας Γκίλαρντ.

Η Ελληνική αποστολή επισκέφτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στη Μελβούρνη κ. Ελένη Λιανίδου. Η ίδια αφού συνεχάρη για άλλη μία φορά την Ομοσπονδία αναφέρθηκε στην μεγάλη συμβολή του Κρίκετ στην ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ Κέρκυρας και Μελβούρνης.
Μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Το περίπτερο του Κρίκετ είχε μία ξεχωριστή παρουσία φέτος από την οποία προβλήθηκε η Κέρκυρα, και από τουριστικής αλλά και αθλητικής άποψης. Συγχαρητήρια για την αξιέπαινη προσπάθεια, ο αθλητισμός έχει δυναμισμό και η Κέρκυρα είναι πρωτοπόρα σε όλα όσα διοργανώνει μέσα από το Κρίκετ. Η προσπάθεια της Ομοσπονδίας αποτελεί σήμερα, ένα μήνυμα αισιοδοξίας και είναι παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους φορείς. Στην Μελβούρνη υπάρχει δυνατός Ελληνισμός και είναι πρόσφορο το έδαφος για τέτοιες πρωτοβουλίες»

Συνάντηση με τον πολιτειακό Υπουργό Αθλητισμού – Hugh Delahunty

Η Ελληνική αποστολή συνοδευόμενη από τα μέλη του ΔΣ της Αυστραλό Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ πραγματοποίησε συνάντηση με τον πολιτειακό Υπουργό Αθλητισμού HUGH DELAHUNTY. Ο Υπουργός ενημερώθηκε για όλες τις δράσεις της Ομοσπονδίας αλλά και για τους δεσμούς μεταξύ Μελβούρνης και Ελλάδας λόγω του αθλήματος. Στη συνάντηση παρευρέθη και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής ένωσης του Ελληνισμού και Ομοσπονδιακός βουλευτής Αυστραλίας, Γιάννης Πανταζόπουλος. Ο Βουλευτής εξέθεσε στον Υπουργό την θαυμάσια δουλειά που έχει κάνει το Κρίκετ στην Αυστραλία και μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Είμαστε υποστηρικτές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ και θα κάνουμε ότι μπορούμε να στέλνουμε ομάδες στην Κέρκυρα και την Ελλάδα γενικότερα. Η επαφή των επτανησίων με την Μελβούρνη είναι κέρδος για την Ελλάδα, για τον Πολιτισμό της Ελλάδας, κέρδος για την οικονομία και τις διεθνείς σχέσεις.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γερουσίας και τους Βουλευτές της Βουλής της Βικτώρια

Κοινή συνάντηση των μελών του ΔΣ της ΕΛ. ΟΜ. ΚΡΙΚΕΤ, των μελών της Αυστραλό- Ελληνικής Ομοσπονδίας, με τον Πρόεδρο της Γερουσίας και τους βουλευτές της Βικτώρια, πραγματοποιήθηκε στις 29/2 στο κοινοβούλιο. Η συνάντηση διεξήχθη μετά από πρόσκληση των ίδιων των Βουλευτών, προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας . Οι πολιτικοί ενημερώθηκαν και για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ομογενών που θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο στην Κέρκυρα.

Προβολή στα ΜΜΕ

Συνεντεύξεις δόθησαν στο Ραδιοφωνικό σταθμό SBS, RadioHellas, 3XY, καθώς και στις εφημερίδες Νέος Κόσμος και OPA όπου δημοσιεύθηκαν άρθρα με κολακευτικά σχόλια για την ΕΛ.Ο.Κ. Η εφημερίδα Νέος Κόσμος δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Ελληνική Υπόθεση και το Κρίκετ», το οποίο αναφέρεται στη συνάντηση του ΔΣ της ΕΛ. ΟΜΟΣΠ. ΚΡΙΚΕΤ και της Αυστραλο- Ελληνικής Ομοσπονδίας με τον Πολιτειακό Υπουργό αθλητισμού HughDelahunty.

Επίσκεψη σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Στο επίκεντρο των δράσεων συμπεριλαμβάνονταν η επίσκεψη σε Ελληνικά Σχολεία, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα όπου διδάσκεται η Ελληνική Γλώσσα καθώς και σε εξ αποστάσεως μάθησης ιδρύματα. Μεταξύαυτώντο St John’s Greek Orthodox College, τοΟakleigh Mall school, τοΑlphington Grammar School καιτο Victorian School of languages. Όλοι οι εκπρόσωποι των σχολείων βρήκαν ιδιαίτερα ελκυστικές τις διοργανώσεις και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους και την πρόθεση τους να συμμετέχουν στις αγωνιστικές εκδηλώσεις της επόμενης χρονιάς. Επίσης η Ελληνική Αποστολή συναντήθηκε με τους επικεφαλής των δύο σχολικών ακαδημιών που θα συμμετέχουν στο 2ο σχολικό τουρνουά τον Απρίλιο στην Κέρκυρα.

Συνάντηση με τους Αθλητικούς Οργανισμούς Cricket Australia & Cricket Victoria

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους των δύο μεγαλύτερων Αθλητικών Οργανισμών , του CricketAustralia και CricketVictoria όπου εκεί έγινε παρουσίαση ενός υψηλού επιπέδου προγράμματος συνεργασίας με την Ελ. Ομοσπ. Κρίκετ. Σκοπός του προγράμματος αυτού, η προσέλευση ομάδων, η διεξαγωγή υψηλού επιπέδου αγωνιστικών εκδηλώσεων και γενικότερα η ενδυνάμωση και προβολή του αθλήματος. Στο πλαίσιο υλοποίησης των θεσμικών του στόχων, η μέγιστη δυνατή πληροφόρηση των δράσεων σε όσους εκδηλώνουν ενδιαφέρον να επισκεφτούν την Ελλάδα.

Επίσκεψη στο Κατάρ – Συναντήσεις με σχολεία

Το Κατάρ επισκέφθηκαν τα μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ κατά την επιστροφή τους από τους Αντίποδες. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διεξαγωγή προγραμματισμένων συναντήσεων με σχολικές ακαδημίες οι οποίες συμμετείχαν στο 1ο Διεθνές Σχολικό Τουρνουά αλλά και επρόκειτο να επισκεφθούν την Κέρκυρα για να συμμετέχουν στο 2o Διεθνές Σχολικό Τουρνουά Κρίκετ.

Share With: