Εισήγηση Επανεκκίνησης Αγωνιστικών Δράσεων

 

Εισήγηση κατέθεσε σήμερα  το Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.Κ προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και την αρμόδια υγειονομική επιστημονική επιτροπή της Γ.Γ.Α

Το  Διοικητικό  Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ (ΕΛ.Ο.Κ) εξέφρασε συγχαρητήρια  τόσο για την πρωτοβουλία και υλοποίηση της δράσης «Ζήσε Αθλητικά», η οποία έτυχε μεγάλης αποδοχής και εντυπωσίασε το παγκόσμιο αθλητικό περιβάλλον, όσο και για την άριστη οργάνωση τηλεδιάσκεψης με όλους τους αθλητικούς φορείς. Εξαιρετικά σημαντική αλλά και άμεση ήταν  η αντίδραση του Υπουργείου και της Γ.Γ.Α. με την σύνταξη και ενημέρωση των πληρέστατων υγειονομικών πρωτοκόλλων από την Υγειονομική επιτροπή.

Με την έναρξη αποκλιμάκωσης των μέτρων της Κυβέρνησης και έχοντας υπόψη θεσμοθετημένη οδηγία για υποβολή προτάσεων των αθλημάτων ως προς την επανεκκίνηση  των αγωνιστικών εκδηλώσεων,   η ΕΛ.Ο.Κ απέστειλε  στοιχεία και σχεδιασμούς της Ομοσπονδίας μας όπως προέκυψαν  μετά από τηλεδιάσκεψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπροσώπων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κρίκετ.

 

Με δεδομένα

 

 1. Την χαμηλή επικινδυνότητα του αθλήματος του Κρίκετ  (αποστάσεις πάνω από 2 μέτρα κρατούνται στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ αθλητών ).
 2. Το γεγονός ότι λόγω των κανονισμών παιδειάς τόσο σε κλειστό όσο και σε ανοιχτό χώρο  το Κρίκετ απαιτεί τεχνικές δεξιότητες, φυσική κατάσταση, υψηλή αντίληψη αλλά  δεν συγκαταλέγεται στα αθλήματα «σώμα με σώμα».
 3. Την μη παρουσία  φιλάθλων  στο αγωνιστικό χώρο.
 4. Την ανάγκη επανεκκίνησης των Πρωταθλημάτων Κλειστού και Ανοιχτού Χώρου 2020 σε ηλικιακές κατηγορίες που αποτελούν στόχο αναπτυξιακού σχεδιασμού της Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο αξιολόγησης παγκόσμιας κατάταξης της χώρας  (global ranking).
 5. Την χαμηλή παρουσία κρουσμάτων στο νησί.
 6. Την συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών στην Προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2020 τον Αύγουστο.
 7. Την διάθεση   ανοιχτού αγωνιστικού χώρου Κρίκετ (14 .400 m2)
 8. Την τήρηση των πρωτοκόλλων  και μέτρων προστασίας όπως μας έχουν αποσταλεί από την Γ.Γ.Α
 9. Την εκτίμηση των κινδύνων αγωνιστικής δραστηριότητας στο άθλημα , όπου είναι χαμηλότερη από την δραστηριότητα στην κοινωνική ζωή.

Εισηγήθηκε

 1. Την επανεκκίνηση Πανελληνίων Πρωταθλημάτων κλειστού χώρου  Νέων – Ανδρών, Εφήβων, Νέων -Γυναικών, Γυναικών και Παίδων  Αγ. Περιόδου 2020.

 

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ : ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (40Χ25). Κατά την διάρκεια του αγώνα,  στον αγωνιστικό χώρο βρίσκονται οχτώ αθλητές ( και από τις δύο ομάδες) και δύο  διαιτητές, (σύνολο 10).  Εκτός αγωνιστικού χώρου  ένας  σημειωτής  για τήρηση του σκορ, τέσσερις αθλητές και δύο προπονητές.

 

 1. Την επανεκκίνηση Πρωταθλημάτων Ανοιχτού Χώρου Παίδων, Ανδρών  και Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών Αγ. Περιόδου 2020.

 

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ :ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΡΙΝΑΣ ΓΟΥΒΙΩΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΧΩΡΟΥ 14.400 m2

Κατά την διάρκεια του αγώνα,  στον αγωνιστικό χώρο βρίσκονται 13 αθλητές ( και από τις δύο ομάδες) και δύο  διαιτητές, (σύνολο 15).  Εκτός αγωνιστικού χώρου  ένας  σημειωτής  για τήρηση του σκορ , εννιά αθλητές και δύο προπονητές.

 

 1. Την επανεκκίνηση Πρωταθλημάτων Ανοιχτού Χώρου Κορασίδων, Γυναικών Αγ. Περιόδου 2020.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΡΙΝΑΣ ΓΟΥΒΙΩΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΧΩΡΟΥ 14.400 m2

Κατά την διάρκεια του αγώνα,  στον αγωνιστικό χώρο βρίσκονται 10 αθλητές ( και από τις δύο ομάδες) και δύο  διαιτητές, (σύνολο 12).  Εκτός αγωνιστικού χώρου  ένας  σημειωτής  για τήρηση του σκορ, έξι  αθλητές και δύο προπονητές.

 

 1. Την επανεκκίνηση προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Ανδρών εν όψει συμμετοχής της σε προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Αύγουστο.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΡΙΝΑΣ ΓΟΥΒΙΩΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΧΩΡΟΥ 14.400 m2

Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, στον αγωνιστικό χώρο βρίσκονται 8 αθλητές , ένας προπονητής , ένας βοηθός .

Πάντα σε συνεργασία με τις οδηγίες των επιστημόνων το Υπουργείο και την Παγκόσμια Ομοσπονδία, θέτουμε πάνω από όλα την προστασία των αθλητών , των προπονητών και των εργαζομένων και ακολουθώντας τα δεδομένα και τις εξελίξεις θα είμαστε προσηλωμένοι στην ασφάλεια τους ενώ  θα κάνουμε ότι μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανό το άθλημα  μας με 200 και πλέον χρόνια ιστορία στην Κέρκυρα.

 

Share With: