HomePress OfficeΑγωνιστικός Απολογισμός

Αγωνιστικός Απολογισμός

Τουρνουά Κρίκετ 2018 | Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ

Αγωνιστικός Απολογισμός

Κέρκυρα 18/09/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«190 ΑΓΩΝΕΣ  ΚΡΙΚΕΤ..  ΕΚΤΟΣ…  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΛΛΑ… ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ»

Στο πλαίσιο σχεδιασμού  αγωνιστικής  περιόδου 2019 , παράλληλα με την επεξεργασία του οικονομικού  προϋπολογισμού η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο,  το Διοικητικό Συμβούλιο  μαζί με τις αρμόδιες επιτροπές,  τείνει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα απολογιστικά στοιχεία τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά,  τα οποία θα αποτελέσουν την  βάση και το μέτρο σύγκρισης  για τον σχεδιασμό του 2019. Η Ομοσπονδία  στοχεύοντας πρωτίστως  στον επανακαθορισμό της θέσης της τόσο ως προς την κρατική αξιολόγηση και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού,  όσο  και προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κρίκετ,  εργάστηκε συστηματικά  στην αύξηση της αγωνιστικής δραστηριότητας, η οποία συνδέεται με την ανάπτυξη, και την διάδοση του αθλήματος.

Με έναν ανεπαρκή ουσιαστικά  κρατικό προϋπολογισμό,  η Ομοσπονδία απέδειξε ότι ο  ιδιαίτερος χαρακτήρας του αθλήματος ο οποίος καθορίζεται από την πολύπλευρη προσφορά του, (μορφή εναλλακτικού τουρισμού/ μέσο κοινωνικοποίησης και ομαλής ένταξης αλλοδαπών/ σημείο πολιτισμού και παράδοσης )  σε συνδυασμό με την μεγάλη δυναμική του, μπορεί να αποφέρει σημαντικά και αξιολογήσιμα αποτελέσματα σε αθλητικό και τουριστικό επίπεδο. Η ΕΛ.Ο.Κ  αποτελεί από το 2018,  πιστοποιημένο φορέα αθλητικού τουρισμού του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ -ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΤΜΗΜ ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Ειδικότερα, διεξήχθησαν από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο συνολικά 114 αγώνες Κρίκετ Κλειστού Χώρου που αφορούσαν Πανελλήνια Πρωταθλήματα και Τουρνουά.  Επίσης από τον Απρίλιο έως και τον επικείμενο Οκτώβρη θα ολοκληρωθούν οι αγώνες ανοιχτού χώρου τόσο σε επίπεδο Πρωταθλημάτων και Τουρνουά  όσο και στο πλαίσιο αθλητικού τουρισμού  με ιδιαίτερα αυξημένη επισκεψιμότητα ξένων ομάδων.

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, γίνεται αντιληπτό ότι τα περιθώρια ήταν ασφυκτικά για την συγκρότηση και αγωνιστική δραστηριότητα  της  τρέχουσας χρονιά, λόγω του οικονομικού προϋπολογισμού αλλά κυρίως λόγω του  εσφαλμένου αποκλεισμού της Ελλάδας από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019.  Η Ελληνική Εθνική Ομάδα,  αδιαμφισβήτητα διέθετε  την ικανότητα και το αγωνιστικό επίπεδο να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτό προκύπτει και τεκμηριώνεται εν μέρει και από τα αγωνιστικά  αποτελέσματα χωρών που παίζουν ήδη στα προκριματικά της διοργάνωσης. Το Δ.Σ. θεωρεί παράδοξο και άδικο τον αποκλεισμό της Ελλάδας και γι’ αυτό είχε ζητήσει αναθεώρηση της απόφασης και ορθότερο σύστημα επιλογής και κατάταξης.

Τα κριτήρια επιλεξιμότητας των χωρών- μελών, αφενός  δεν είχαν εξ αρχής αποσαφηνιστεί από το ICC, αφετέρου νομικά κωλύματα με την μη συμμετοχή μη Ελλήνων αθλητών στην Εθνική Ομάδα και σε άλλες αθλητικές διοργανώσεις καθιστά  απαραίτητη την  διαδικασία επαναπροσδιορισμού και επικαιροποίησης της αθλητικής νομοθεσίας σε θέματα συμμετοχής μη Ελλήνων αθλητών στο πλαίσιο  συμμόρφωσης  με τους ειδικούς κανονισμούς της εκάστοτε Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.  Επιτυχία της χρονιάς  η συμμετοχή του Έλληνα Διαιτητή Ιωάννη Αυθίνου στο Παγκόσμιο Κύπελλο U19 .

Συνάντηση εφ όλης της ύλης θα πραγματοποιηθεί τις αρχές Οκτωβρίου με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό , παράλληλα με τον σχεδιασμό μιας ατζέντας συναντήσεων με διπλωματικούς εκπροσώπους  αλλά και φορείς του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το Δ.Σ. επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την στήριξη της σε δράσεις της Ομοσπονδίας, τον κ. Νίκο Λούβρο για την εξαιρετική δουλειά στην προώθηση και ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και την προβολή της Κέρκυρας, τα αθλητικά σωματεία που με μεγάλο κόπο και αυταπάρνηση σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες συμμετέχουν στο αναπτυξιακό έργο της Ομοσπονδίας και στις δράσεις.

Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του  Γ.Σ.Κ ΒΥΡΩΝ για την δημιουργία και συμμετοχή νέων ηλικιακών κατηγοριών αλλά και στην εξαιρετική νεοσύστατη ομάδα Ανδρών  του σωματείου  Α.Ο.Π.Κ ΤΟ ΔΕΚΑΘΛΟΝ. Το Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.Κ  νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον Διευθυντή της Μαρίνας Γουβών κ.  Δημήτρη Κουτσοδόντη για την στήριξη του αλλά και τον χορηγό μας  Ιοnian Park Hotel , το οποίο αποδεικνύει έμπρακτα την κοινωνική ευθύνη και προσφορά του στην Κέρκυρα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Share With: