HomeΔελτία ΤύπουΗ Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ πρώτος σταθμός της διπλωματικής αποστολής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κέρκυρα

Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ πρώτος σταθμός της διπλωματικής αποστολής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κέρκυρα

Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ πρώτος σταθμός της διπλωματικής αποστολής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κέρκυρα

Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ με τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου John Kittmer, την Πρόξενο Beverley Lewis και την υποπρόξενο Shara Tυχερού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11.7, στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ.

Τους Διπλωμάτες υποδέχτηκαν στα νέα γραφεία ο Πρόεδρος κ. Ιωσήφ Νικήτας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γούστης Στυλιανός και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κ. Αθηνά Αλτάνη. Η προγραμματισμένη συνάντηση αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό στην ατζέντα των συναντήσεων τους κατά την διάρκεια παραμονής τους στο νησί και τόσο ο Πρέσβης όσο και οι άλλοι Διπλωμάτες εντυπωσιάστηκαν από τις νέες εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης που  διεξήχθη σε εξαιρετικά θερμό και ευχάριστο κλίμα τα μέλη του Δ.Σ ενημέρωσαν για την ιστορία του αθλήματος στο νησί, τις δράσεις της ΕΛ.Ο.Κ, τα Διεθνή Τουρνουά, και τα μελλοντικά σχέδια. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προβολή της Κέρκυρας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της, λόγω της σύνδεσης με το άθλημα. Σημαντική αναφορά και συζήτηση έγινε για το θέμα της συμμετοχής κοινοτικών παιχτών που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, στα επίσημα Πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας.

Κατά την διάρκεια ανταλλαγής απόψεων και ιδεών αποφασίστηκε η προετοιμασία υποβολής ολοκληρωμένης πρότασης εκδηλώσεων στην Κέρκυρα, εν όψει του εορτασμού 150 ετών από την ένωση των Επτανήσων, το 2014. Η πρόταση θα αποσταλεί στους αρμοδίους Υπουργούς στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε μεγάλα αθλητικά club, όπως το ΜCC. Το θέμα ολοκληρώθηκε με την δέσμευση περαιτέρω συζήτησης και επικοινωνίας ως προς τον σχεδιασμό και την προετοιμασία.

H επίσκεψη του Πρέσβη ολοκληρώθηκε με την προσφορά αναμνηστικών, ενώ ο Πρόεδρος απεύθυνε επίσημη πρόσκληση εν όψει των εκδηλώσεων του Διεθνούς Σχολικού Τουρνουά Κρίκετ το 2014.

Τέλος, ο Πρέσβης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους για την θερμή υποδοχή και τους συνεχάρη για τις πρωτοποριακές και καινοτόμες πρωτοβουλίες τους.

Share With: