HomeΔιεθνείς ΔραστηριότητεςΕπίσκεψη Ομογενών Αθλητών από Αυστραλία, Σεπτέμβριος 2010, ΕΛ.Ο.Κ

Επίσκεψη Ομογενών Αθλητών από Αυστραλία, Σεπτέμβριος 2010, ΕΛ.Ο.Κ

Επίσκεψη Ομογενών Αθλητών από Αυστραλία, Σεπτέμβριος 2010, ΕΛ.Ο.Κ

Σεπτέμβριος 2010

Επίσκεψη Ομογενών Αθλητών από Αυστραλία

[image_frame style=”border” align=”left” alt=”Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ – Επίσκεψη Ομογενών Αθλητών από Αυστραλία” height=”250″ width=”300″]https://www.cricket.gr/wp-content/uploads/2013/04/omogeneis_2.jpg[/image_frame]

Τον Σεπτέμβριο, επισκέφθηκε την Ελλάδα αποστολή ελληνικής καταγωγής αθλητών Κρίκετ από την Αυστραλία. Το ταξίδι στην Ελλάδα προγραμμάτισε η νέο ιδρυθείσα Αυστραλό- Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ”, με έδρα την Μελβούρνη. Η αποστολή έφτασε στην Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου. Σκοπός της αποστολής ήταν η δικτύωση των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο μέσω του Κρίκετ, η αναζωπύρωση των σχέσεων των Ελληνο-Αυστραλών με την μητέρα Ελλάδα μέσω της γνωριμίας με την τοπική παράδοση και τον ελληνικό τρόπο ζωής και βεβαίως η αξιοποίηση της Διασποράς για την προβολή του ελληνικού τουρισμού. Την αποστολή συνόδευσε ο Ελληνικής καταγωγής βουλευτής της Πολιτείας της Βικτώρια, πρώην Υπουργός Τουρισμού κ. Γιάννης Πανταζόπουλος , Αυστραλοί δημοσιογράφοι , ο υπεύθυνος Πολύ πολιτισμικών θεμάτων Κ. Χατζόγλου καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κ. Δημητρίου.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής καλωσόρισε τους ομογενείς στην χώρα συνεχάρη την Ομοσπονδία για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία της διοργάνωσης του Φεστιβάλ που προωθεί την περεταίρω ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και του αθλητικού τουρισμού της χώρας μας κυρίως διαμέσου της συμμετοχής των Ελλήνων της διασποράς.

[image_frame style=”border” align=”right” alt=”Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ – Επίσκεψη Ομογενών Αθλητών από Αυστραλία” height=”250″ width=”300″]https://www.cricket.gr/wp-content/uploads/2013/04/omegoneis_3.jpg[/image_frame]

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές περεταίρω ανάπτυξης και βελτίωσης των διμερών αθλητικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας στο πλαίσιο υπογραφής Πρωτοκόλλου Αθλητικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Με πρωτοβουλία της Βουλευτού Κέρκυρας Κας Αγγελικής Γκερέκου, οι ομογενείς ξεναγήθηκαν στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την τεράστια ποικιλία εκθεμάτων του Μουσείου . Ο Πρόεδρος του Μουσείου κ. Δημήτρης Παντερμαλής υποδέχτηκε εγκάρδια τους ομογενείς τους ξενάγησε στους χώρους και τους προσέφερε αναμνηστικά.

Share With: