HomeΔιεθνείς ΔραστηριότητεςΕπίσκεψη στη Νότιο Αφρική, Φεβρουάριος 2012, ΕΛ.Ο.Κ

Επίσκεψη στη Νότιο Αφρική, Φεβρουάριος 2012, ΕΛ.Ο.Κ

Επίσκεψη Στη Νότιο Αφρική, Φεβρουάριος 2012, ΕΛ.Ο.Κ | Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ

Επίσκεψη στη Νότιο Αφρική, Φεβρουάριος 2012, ΕΛ.Ο.Κ

Φεβρουάριος 2012

Επίσκεψη στη Νότιο Αφρική

Συνάντηση με το Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας, Σεβασμιότατο Δαμασκηνό

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δαμασκηνό, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής. Η Ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Σεβασμιότατο, για τη νέα στρατηγική ως προς την ανάπτυξη του αθλήματος και του αθλητικού Τουρισμού , καλώντας παράλληλα την Ιερά Μητρόπολη να συμβάλει από την πλευρά της με κάθε τρόπο.

Συνάντηση με την Πρόξενο της Ελλάδας, κ.Ευαγγελία Γραμμάτικα

[image_frame style=”border” align=”left” alt=”Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ – Επίσκεψη στη Νότιο Αφρική” height=”250″ width=”300″]https://www.cricket.gr/wp-content/uploads/2013/04/proxenos.jpg[/image_frame]

Συνάντηση της Ελληνικής αποστολής με την Πρόξενο της Ελλάδας στο Γιοχάνεσμπουργκ κ. Ευαγγελία Γραμμάτικα πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Προξενείου την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ενημέρωσαν, την Πρόξενο για την προσπάθεια προσέλκυσης ομάδων και την ανάπτυξη του Ελληνικού Κρίκετ και του αθλητικού Τουρισμού, μέσα από την διοργάνωση διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων. Η Πρόξενος έκρινε την συνάντηση ιδιαίτερα εποικοδομητική και δήλωσε την πρόθεση της να παρέχει βοήθεια και στήριξη στην Ελ. Ομ. Κρίκετ.

Επίσκεψη στο πρότυπο σχολείο “Saheti School”

[image_frame style=”border” align=”right” alt=”Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ – Επίσκεψη στη Νότιο Αφρική” height=”250″ width=”300″]https://www.cricket.gr/wp-content/uploads/2013/04/saheti.jpg[/image_frame]

Το πρόγραμμα συναντήσεων της Ελληνικής αποστολής περιλάμβανε συνάντηση με την διευθυντρια του πρότυπου Ελληνικού σχολείου «SAHETI SCHOO», κ. Σούλα Κρυσταλλίδου. Το SAHETI, στεγάζεται σε μία έκταση 450 στρεμμάτων, με δυναμικό 1.200 μαθητών και αποτελεί ένα διαμάντι εκπαιδευτικού ιδρύματος της Νοτίου Αφρικής. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου, παρουσία του Κ. Μπίζου Γεώργιου , δικηγόρου του Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος έχει διατελέσει επι σειρά ετών Πρόεδρος του σχολείου, της κας Νίκης Σουρρή, Προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων, του Αντιπροέδρου κ. Νίκου Κοκόρη,εκπαιδευτικών και αντιπροσωπείας μαθητών. Τόσο η κ. Κρυσταλλίδου, όσο και ο κ. Μπίζος αλλά και όλοι οι παριστάμενοι, συνεχάρηκαν την αποστολή για την πρωτοβουλία της επίσκεψης και τόνισαν την σημασία και την αναγακαιότητα της συνεργασίας φορέων της Ελλάδας με σωματεία, οργανισμούς και εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ομογένειας. Παράλληλα, η κ. Κρυσταλλίδου δήλωσε την συμμετοχή του σχολείου saheti στο 2ο Διεθνές Σχολικό Τουρνουά που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο στην Κέρκυρα.

Συνάντηση με την ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Σωματείων Νοτίου Αφρικής & Με την Ελληνική Κοινότητα στην Πρετόρια

[image_frame style=”border” align=”left” alt=”Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ – Επίσκεψη στη Νότιο Αφρική” height=”250″ width=”300″]https://www.cricket.gr/wp-content/uploads/2013/04/swmateia.jpg[/image_frame]

Πρόσκληση για συμμετοχή της Ομογένειας στις διεθνείς διοργανώσεις και ειδικότερα προς τα Ελληνικά σωματεία τις κοινότητες και τα σχολεία της Νοτίου Αφρικής , απηύθυνε ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΕΛ.Ο.Κ στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ομοσπονδίας ελληνικών κοινοτήτων και σωματείων. Στην συγκέντρωση παρευρέθη και ο Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Βισβίνης. Κατά την διάρκεια της συνάντησης τα μέλη συζήτησαν τρόπους συνεργασίας για την ανάπτυξη του αθλήματος, και την συμβολή της Ομογένειας στην στήριξη του Ελληνικού Κρίκετ. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χριστοφόρου εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα υπάρξει στενή και παραγωγική συνεργασία με την ΕΛ.Ο.Κρίκετ και δήλωσε ότι η Ομογένεια της Νοτίου Αφρικής θα στηρίξει και θα επενδύσει στην ανάπτυξη του Ελληνικού Κρίκετ με κάθε τρόπο.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας στο Γιοχανέσμπουργκ, κ.Ευάγγελο Γλύπτη

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας στο Γιοχάνεσμπουργκ κ. Ευάγγελο Γλύπτη, ο οποίος ενημερώθηκε για τις προγραμματισμένες διεθνείς διοργανώσεις. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας δήλωσε την επιθυμία του οι Έλληνες της Νοτίου Αφρικής να κρατήσουν ζωντανό τον Ελληνισμό και την πρόθεση του για έμπρακτη στήριξη των ενεργειών της Ομοσπονδίας .

Συναντήσεις με δημοσιογράφους

[image_frame style=”border” align=”right” alt=”Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ – Επίσκεψη στη Νότιο Αφρική” height=”250″ width=”300″]https://www.cricket.gr/wp-content/uploads/2013/04/mme.jpg[/image_frame]

Τα ΜΜΕ του Γιοχάνεσμπουργκ συμπεριέλαβαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ελληνική αποστολή και προσέφεραν βήμα και εγκάρδια υποδοχή. Οι εκπρόσωποι παρέθεσαν ζωντανή συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Νέα Πανελλήνια Φωνή και στο δημοσιογράφο Κώστα Μπέλλο. Παράλληλα συνεντεύξεις δόθησαν στους δημοσιογράφους HeinzSchenk της εφημερίδας «THE CITIZEN”, FirdoseMoonda της ηλεκτρονικής εφημερίδας “ SA CORRESPONDENT FOR CRICKET INFO” και ΤelforfVice της «Βusinessday”.

Συναντήσεις με τους μεγάλους αθλητικούς οργανισμούς “Cricket South Africa” & “Africa Cricket Association”

Οι εκπρόσωποι της ΕΛ.Ο.Κ συναντήθηκαν με το Υπεύθυνο ανάπτυξης Κρίκετ των δύο μεγαλύτερων αθλητικών οργανισμών της Νότου Αφρικής κ. CasimSuliman, με τον οποίο συζήτησαν θέματα συνεργασίας. Ο κ. Suliman συνεχάρη την Ομοσπονδία για την προσπάθεια και την προβολή της χώρας διεθνώς μέσω του αθλήματος και δήλωσε την συμμετοχή μεγάλων ακαδημιών της Νοτίου Αφρικής στις αθλητικές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς.

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του “Joburg Cricket Club”

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του σωματείου JOBURG CRICKET CLUB πραγματοποίησε η Ελληνική αποστολή κατά την διάρκεια παραμονής τους στο Γιοχάνεσμπουργκ. Η υποδοχή που τους επιφύλαξαν ήταν ιδαίτερα τιμητική και θερμή, ενώ η ουνάντηση ολοκληρώθηκε με θετικά συναισθήματα. Το JOBURG CRICKET CLUB δήλωσε την πρόθεση του να επισκεφτεί την Ελλάδα για αγώνες Κρίκετ και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον προγραμματισμό συμμετοχής τους στο 2ο Διεθνές Σχολικό Τουρνουά.

Συνάντηση με το Σύνδεσμο Ιθακήσιων

Συνάντηση των εκπροσώπων της ΕΛ.Ο.Κ με τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Ραφτόπουλο και τα μέλη του ΔΣ του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου Ιθακήσιων Νοτίου Αφρικής πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συνδέσμου. Οι ιθακήσιοι ομογενείς εξέφρασαν την επιθυμία συνεργασίας με την ΕΛ.Ο.Κ προκειμένου να αναπτυχθεί το άθλημα στην Ιθάκη , αφού επιθυμία της νέα γενιά αποτελεί η επιστροφή στην Ελλάδα . Ο πρόεδρος της ΕΛ.Ο.Κ ενημέρωσε τον κ. Ραφτόπουλο ότι η Ομοσπονδία έχει υποβάλλει σχετικό αναπτυξιακό σχέδιο στην ΠΙΝ, το οποίο και ευελπιστούμε να αξιοποιηθεί ώστε να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του Κρίκετ. Από την πλευρά του ο κ. Ραφτόπουλος δήλωσε ότι το Κρίκετ θα αποτελέσει ένα όχημα επίσκεψης των Ιθακήσιων Ομογενών της Νοτίου Αφρικής στην πατρίδα τους.

Share With: